Fart och riktningsändringar

I dag var det en kul träning i ett område som vi har tränat i många gånger tidigare. Den här gången hade vi inte så mycket nytta av det. Träningen bestod av en kort bana med en löptid på 15-16 minuter för de snabbaste. Banan hade 13 kontroller och gick i ett mycket begränsat område. Det var många riktningsändringar och banan var ett mellanting mellan sprint och medeldistans. Terrängen i området är mycket detaljrik och kuperad. Har du sprungit vid Rudan tidigare så vet du vad jag pratar om.



Det var nog inte någon som klarade av banan utan bommar. Det verkar som om orienterare i allmänhet tänker att ju kortare banan jag har desto snabbare måste jag springa. Att springa fort i det här området innebär med stor sannolikhet bommar, speciellt när banan ser ut på det här sättet. De som ville springa lite längre vilade en stund vid målet och sprang sen banan åt andra hållet. Det var inte helt enkelt det heller. Själv bommade jag den första kontrollen, det vill säga kontroll 13.

En utveckling av den här träningen kan vara två banor som är gafflade med varandra. Vid slutet på banan vänder man och tar den andra banan tillbaka till starten. Man kan då starta två och två och förhoppningsvis kommer man att se varandra utefter banan och kanske stressa varandra till misstag. Så blev det även i dag. Vi var drygt 20 personer och startade alla inom fem minuter. Banan gick kors och tvärs och även en liten bom innebar att man lätt hamnade på en annan bandel. Det gällde att fokusera på sin del och försöka tänka bort de andra. Inte helt lätt men bra träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0