I callroom

DN-Galan Youth är en friidrottstävling i galaformat för ungdomar. Det innebär att allt som finns på DN-Galan även finns på ungdomstävlingen. Deltagarna startar med att pricka av sig på listor och hämta sin nummerlapp. Därefter börjar de värma upp i lagom tid före sina grenar. Sen är det dags att ta sig till callroom för upprop.



I callroom blir alla uppropade och funktionärer kontrollerar att alla har rätt nummerlapp. Deltagarna i löpgrenar delas in i olika heat. I callroom finns också möjlighet för de som vill att fortsätta uppvärmningen. Nästa steg blir en kort promenad till gången där alla får vänta innan de går in på arenan.



Här får deltagarna sitta en stund i väntan på att det ska bli deras tur att gå ut på arenan. I den här gången finns det mycket nervositet. Här sitter man tillsammans med alla sin konkurrenter och kan inte göra så mycket annat än att vänta. När det äntligen är dags för att gå ut på arenan möter en mäktig vy.



Stockholms Stadion är en mäktig och vacker arena. De här dagarna är den fylld av friidrott. Vill du följa tävlingarna kan du göra det live via webb-TV som du hittar på http://www.dngalan.com/youth/. Du kan också titta på webb-TV sändningen i efterhand. Här finns gott om bra resultat som till exempel drygt två meter i höjd och årsbästa på 1500 meter av nyblivne juniorvärldsmästaren på 800 meter. På arenan finns det självklart storbildsskärm och det är lineup inför varje grenstart. Det är säkert en häftig upplevelse för många ungdomar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0