I vattengraven

Om ungefär en och en halv vecka är det dags för USM och JSM i friidrott. USM går i Växjö och JSM i Karlskrona. Just nu är det många som håller på att försöka finslipa formen inför tävlingarna. I dag på förmiddagen hade mellersta tonåringens träningsgrupp träning på Sätra IP. En av tjejerna i gruppen ska springa 1500 meter hinder. Hennes erfarenhet av hinder utgörs av några få träningspass. Därför fylldes vattengraven med vatten och hindren lyftes ut på banan. Träningen gick bra med undantag av en passage av vattengraven.



En liten tvekan innan hoppet gör att den högra foten glider av hindret. Fallet är ett faktum och på vägen ned mot vattnet slår höger smalben i hindret.



Ett magplask i vattengraven hindrade dock inte från nya försök, trots ett svullet smalben. Ett plåster och en kylpåse senare var hon i gång igen.

Det var 25 grader varmt så varför inte utnyttja vattengraven till svalka. När sex tonåringar tränar tillsammans ligger det ju också nära till hands att skvätta och kasta lite, eller rättare sagt mycket vatten på varandra. Stämningen var dock på topp hela tiden och det är en viktig del på vägen mot idrottsliga framgångar.

 

Lite svalka kan behövas när sommaren är som varmast. Man kan ju också svalka andra delar av kroppen, eller är det barhänget som tränas?



Några bilder från vattenkriget finns dock inte. Jag försökte hålla mig undan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0