Två tävlingar, två idrotter

Har varit på två olika idrottsevenmang i dag. Det första var en orienteringstävling där jag var deltagare. Tävlingen avgjordes i ett av Stockholms finaste terrängområden. Det ligger öster om Tyresö och går under namnet Åva norra. Det gränsar till Tyresta nationalpark och delar av området är naturreservat. Terrängen är för det mesta öppen och fin. Det är många berhällar med vitmossa eller ibland kala. Det finns också en del mossa och blåbärsris som gör det lite mer tungsprunget. I morgon är det medeldistans i samma område. Då ska jag presentera en bit av kartan här.

Efter att orienteringen var avklarade åkte vi till Nynäshamn för att se yngsta tonåringen tävla i friidrott. Innan vi kom dit hade hade han redan hunnit med att tävla i spjut och höjd. Personligt rekord och en trdjeplats i spjut. Det blev en tredjeplats även i höjd, men långtifrån personligt rekord. Han har problem med hälen på upphoppsfoten så det blev bara en höjd innan han avbröt tävlandet. Efter höjdhoppet var det dags för längdhopp. Hälen besvärade en del och det blev lite blandad hoppning. Ett hopp blev dock tillräckligt långt för att lägga beslag på ännu en tredjeplats.




Ett långt hopp, men tyvärr övertramp

Mitt i längdtävlingen var det också dags för den fjärde grenen för dagen, nämligen 800 meter. Här var guldmedaljen redan klar eftersom han var ensam startande i sin klass. Arrangören startade några andra klasser samtidigt så det var i alla fall fem löpare som gav sig av. För två veckor sen hade loppet inneburit ett personligt rekord men nu blev det knapp två sekunder långsammare än det tämligen nya perset. Ett bra lopp var det i alla fall.



Direkt efter målgången var det dags för de två sista hoppen i längdtävlingen. Den mellersta tonåringen då? Hon är på Junior-SM i Karlskrona. I går hoppade hon höjd utan att bli nöjd. En delad fjärdeplats blev det i alla fall. Helt OK men en bit från hennes förväntningar. Hon har i alla fall kul och i dag har hon slappat i hotellets pool.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0