Varierad terräng

Du som kommer att spring årets 25-manna kommer att möta en ganska varierad terräng. Du har redan sett några bilder som framför allt visar fin och lättframkomlig terräng där det mest handlar om mossklädda berghällar med ganska gles tallskog. Det är en ganska vanlig terrängtyp på Södertörn. Tävlingsområdet för 25-manna 2009 gränsar till en gammal grusås. I tävlingsområdet kan man hitta en del mindre spår av den. Tyvärr är större delen av den gamla grusåsen borta. Den har varit grustäkt och sen exploaterats till ett stort industriområde. Där finns bland annat i dag en stor multinationell läskedryckstillverkare.



I tävlingsområdet finns en del områden som är flacka och ganska detaljfattiga. Här är det lite mer blandad skog där gran blir vanligare. Oftast är det i de här områdena öppen och fin terräng och det kommer att gå mycket fort.



På andra platser i terrängen är det betydligt mer kuperat och på några ställen även lite mer stenar och branter. Det är fortfarande öppet och fint men kupering och underlag gör att farten inte blir lika hög. Som banläggare är det kul att kunna bjuda på lite olika terrängtyper på en och samma bana. Vid 25-manna 2009 kommer de flesta sträckor att få känna på lite olika terrängtyper. Det går dock inte att få till på alla sträckor. Jag kommer att visa lite fler bilder senare under året och också ta lite nya bilder. Än så länge har jag bara visat fin terräng men självklart finns det också områden med lite sämmre sikt och framkomlighet. Jag återkommer till det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0