Här har tävlats förr

Men det visste du kanske redan. Jag har ju redan berättat om två tävlingar varav en var 25-manna 1987. Den 1 maj 1984 avgjordes en deltävling i det som då hette Skogssport Junior Cup. Det var varmt och fint väder och drygt 3 000 startande. vi hade 800 direktanmälda vilket var något av ett rekord då.



Om den här kontrollen användes då vet jag inte. Den användes inte heller 1 maj 1991 då ytterligare en större tävling avgjordes i området, i alla fall slutdelen av banorna. Det var tre kilometer till start och de längsta banorna vände tillbaka vid Tornberget. Vädret var riktigt dåligt. Ett par plusgrader, hård vind och regn. Vi hade faktiskt ett par löpare som kom till sjukvården med köldskador. Dåligt klädda naturligvis. Den längre banorna innehöll flera långsträckor. Alla banor hade en långsträcka på slutet.


D 21 E Haningeträffen 1991

Som vanligt var det lite olika åsikter om det var bra eller inte. De flesta tyckte det var bra men några tyckte att det kunde ha varit lite fler kontroller även i slutet på banan. En titt i resultatlistan visar följande topp tre i D 21 E:

1. Barbro Lönnkvist, Tullinge SK 65,17
2. Anna Bogren, Sundbybergs IK 65,58
3. Anna Nåbo, OK Ravinen 70,18

Banlängden var 8 375 meter. Det gör en kilometertid för segraren på lite knappt 7,50. Det finns flera kända namn i resultatlistan. Det är lite kul att kolla in vilka som var med. En del som var duktiga då har lagt av. Andra som inte placerade sig så bra är landslagslöpare nu med individuella VM-medaljer. Man kan fundera över vilka av de som springer i ungdomsklasserna idag som kommer att ta VM-medaljer om några år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0