Midsommar

Dagen är som längst och natten som kortast. Det är aldrig helt mörkt ute. Samtidigt är det nu det vänder och vi går mot mörkare tider. Vilken glädjedödare jag är. Den värsta trafikhelgen på hela året har det stått i tidningarna hela den här veckan. Det är fullt på parkeringen utanför stormarknaden. Det är midsommar.



Så här firade jag midsommar för några år sen. Förra året flyttade vi så då var det bara att bära kartonger och möbler. Den här bilden är från allmänningen alldeles bakom vårt gamla hus. Här brukade det vara lite misommarfirande. Först skulle midsommarstången pyntas med blommor och blad. Efter det sulle den sättas på plats och sen var det dags för dansen.



Efter en liten fikapaus är det dags för lekar. Här gäller det att flytta vatten från den ena hinken till den andra. Efter några vändor och lite utspillt vatten blir gräset halt. Några halkade och fick vattnet över sig i stället för i hinken. Det var tur att det var fint väder, i alla fall den här gången.



En annan gren gick ut på att försöka få en tennis boll genom ett hål. Ju fler träffar desto fler poäng. I år blir det en lugnare midsommar. Lite god mat får räcka. Det blir inte heller några bilresor så någon bilkö kommer jag inte att sitta i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0