På SM-pallen

Den mellersta tonåringen har tävlat i Göteborg. Där avgörs i helgen junior-SM i Friidrott. Naturligtvis är det höjdhopp som gäller. Det började bra med ett fint hopp på ingångshöjden 1,51. Redan här var det fyra tjejer som inte klara i något av sina tre försök. På nästa höjd, 1,55, blev det problem och det krävdes tre hopp innan hon kunde glida över och då med god marginal. Ytterligare en tjej rev ut sig. Det första försöket på 1,59 innebar återigen en rivning men i andra försöket blev det ett bra hopp igen med mycket luft mellan kroppen och ribban. Här försvann tre tjejer till. Ribban höjs till 1,62. Två tjejer klarar i första försöket medan de övriga tre kvarvarande river två gånger var. Ännu en gång slår hon till i det sista försöket och glider enkelt över. De två andra tjejerna som är kvar river ut sig och medaljen är säkrad.


Sista försöket på 1,62

Tävlingen gick vidare men nu blev inga fler klarade höjder. Medaljen var säkrad. De två andra tjejerna gjorde en mycket bra tävling med personliga rekord och årsbästanoteringar. De rev ett par gånger var och turades om att vara i ledningen. Det blev en spännande tävling. Til slut fickde tre kliva upp på pallen för att ta emot sina medaljer.



Efter prisutdelningen blir de tre medaljörena fotograferad på prispallen. Första SM-medaljen är bärgad. Nu är det bara att satsa vidare så kommer det säkert flera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0