Inte bara fin terräng

Jag lovade för ett bra tag sen att visa lite fler bilder fråm 25-mannaterrängen och då inte bara fin terräng. Som i de allra flesta områden där vi tävlar finns det områden där det är lite sämre. Nästan alltid beror det på att skogen brukas och avverkas. Det blir då hyggen där framkomligheten kan variera. Ett antal år senare har nya träd börjat växa upp. Det blir då lite tätatre skog med en del lövsly eftersom lövträden växer lite snabbare. Precis så här är det på några ställen i skogen där 25-manna ska avgöras senare i år.



Just det här hygget har några år på nacken och det börjar växa en del ungskog. Här kan man se både smågranar och en del lövsly. Framkomligheten är ganska bra och tittar du riktigt noga så kan du sen en liten stig i bildens nedre högra hörn. Alla banor på 25-manna kommer att komma i kontakt med det här hygget på det ena eller andra sättet.



I en annan del av tävlingsområdet finns ett område med lite tätatre ungskog. Är finns det en hel del lövträd men även en del barrträd, främst gran. Barrträden är lite lägre än lövträden eftersom de växer långsammare. För 25-30 år sen var det ett hygge här men nu har ny skog vuxit upp. Sikten är inte så god men det finns delar i det här området där det är ganska lättframkomligt. I andra delar är skogen gallrad och det ligger en del ris på marken. Det här området kommer att beröra många av 25-mannabanorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0