Nurundabommen

I dag har det varit den andra tävlingen under helgen i Sundsvall. Den här gången var det inte konstgräs på upploppet. Nej, i dag var vi på en träningsslinga för travhästar och underlaget bestod av löst grus, nästan som att springa på en sandstrand. Trots att upploppet gick i nedförsbacke var det svårt att hitta fäste. Tävlingens namn var lite vitsigt Nurundabommen. Tävlingsplatsen var belägen straxt utanför själva samhället Njurundabommen och i skogen blev det säkert en hel del (Njurunda)bommar. Här nedanför kan du se exempel på några av dem.



Banan är en del av D 45 banan och bommarna finns vid kontroll fyra och sex. Längst upp i högra hörnet kan du se en del av travslingan. Nu var det inte bara där det var löst grus. Hela svartvägen i kartans högra kant bestod också av löst grus.

Jag passar också på att bjuda på ytterligare en bild som visar utsikten från vår altan. Den är tagen straxt för klockan 21 nu på kvällen.



Om du undrar över de svarta prickarna på rad i vattnet så är det delar av en kanot- och roddbana som ligger precis nedanför stugbyn. Banan är en kilometer lång och var 50:e meter ligger en rad med bojar som markerar banan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0