Klassisk höstavslutning

I dag var det dags för den klassiska höstavslutningen på orienteringssäsongen, Höstlunken. Tävlingen är sen många år en tradition i början av november. Den går alltid på söndagen i allhelgonahelgen. Höstlunkens koncept är att det är lite längre banor än normalt och det är en tävling för patruller. Den längsta banan för herrseniorerna mäter vanligtvis 17-18 kilometer. Den kortaste banan är omkirng 6 kilometer. Det finns lite olika klasser med bland annt några mixedklasser där patrullen ska bestå av en kille och en tjej. En patrull kan bestå av deltagare från olika föreningar och det ska var minst två personer i patrullen.

I år gick tävlingen i typsikt novemberväder med gråa moln, duggregna och några plusgrader. Vissa år har det varit solsken och vissa år snöfall. Därför kan man kanske påstå att vilket väder som helst är ett typiskt novemberväder. Jag sprang i patrull med yngsta tonåringen i motionsklassen. I motionsklassen är det fri sammansättning när det gäller ålder och kön. Därför är det en stor blandning bland deltagarna. Banan var lite drygt 6,5 kilometer lång och gick delvis i nästan alpin terräng. Starten och avslutningen av banan gick i anslutning till Flottsbrobacken. Det var väl tur att det var plusgrader ute annars hade säkert snökanonerna varit igång.



Eftersom jag inte sprungit på en månad utan bara cyklat och promenerat var det lite tunga ben mot slutet. För första gången på en orienteringsbana var den yngsta tonåringen den piggare. Men det är väl bara att acceptera att åldern snart tar ut sin rätt både för honom och för mig. Lite synd är det ju att hans formkurva troligen har en mer positiv utveckling än min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0