Naturens färger

Jag sitter och tittar igenom gamla bilder. Jag har en hel del lagrade på två externa hårddiskar. Alla bilder är kopierade två gånger så att jag har en backup om den en hårddisken skulle krascha av någon anledning. Sist jag räknade hade jag drygt 16 000 bilder. Det var ett tag sen och jag skulle tro att det nu finns närmare 25 000 bilder på hårddiskarna. Det tar ett tag att titta igenom alla bilderna. Jag har provat lite olika sätt att sortera bilderna så att man lätt ska kunna hitta just den bild man letar efter. Jag har fastnat för att sortera dem på årtal, månad och sen på händelse. Det gör att biblioteket börjar med en massa årtal. Om jag klickar på exempelvis 2005 så dyker årets alla månader upp. Väljer jag då att klicka på december så kommer att antal olika händelser upp. Det är då jag har haft kamerna framme och tagit ett antal bilder. Under just december finns det naturligtvis bilder från luciafirande, julfirande och nyårsfirande. Här finns också en friidrittsträning, en friidrottstävling (för övrigt den första som barnen var med på) och en klubbtävling i stallet. En kategori fick mig att klicka vidare, Natur Muskö. Där hittade jag bland annat den här bilden.



Bilden är tagen den 17 december 2005 på eftermiddagen. Klockan var ungefär tjugo minuter i fyra. Jag hade tagit bilen den fem kilometrarna från hemmet till Bruket på södra Muskö. Eftersom det var en klar och fin dag kunde jag förvänta mig en fin solnedgång. Just den här årstiden går solen ner nästan ute över havet. I bilden mitt finns inloppet till Nynäshamn och här kan man se båterna till och från Gotland. För den som är skarpsynt kan man skymta ljus från Nynärshamn i horisonten en bit till höger om bildens mitt. Jag vet att jag gick runt och tog en massa bilder på solnegången. Havet var ganska lungt men den lilla vind som blåste gjorde att fingrarna slenade ganska fort.

Efter lite drygt tio minuter hade solen gått ner ytterligare en bit och det var lite mörkare. JAg hade gått runt på klipporna och tagit ett antal bilder ur olika vinklar. Då tog jag den här bilden.



Nu kunde man se ljusen från Nynäshamn tydligt. Mitt i den färgsprakande solnedgången gör sig staden påmind. Närmast stranden hsde en tunn isskorpa lagt sig. Om jag minns rätt så blev det inte så mycket mer is den vintern, i alla fall inte på havet. På bilder från nyårsdagen 2006 kan man i alla fall se att det hade fallit snö och hela Muskö låg inbäddat i en dryg decimeter nysnö. Snart är vi där igen. Vi får hoppas på fler fina solnedgångar som jag kan fånga på bild och naturligtvis en del nysnö som gör att vintermörkret inte blir alltför mörkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0