Sträcka 24

Sträcka 24, 8 340 meter, blå svårighet
Tävlingens längsta sträcka ligger i år som näst sista sträcka. Den här sträckan är öppen för alla kategorier av löpare. Det gör att de flesta lagen slänger in killar på den här sträckan. Det finns dock några undantag och de tjejer som springer den här sträckan är inte vilka som helst. Kanske har du redan letet upp dem via laguppställningarna på www.25manna.nu. Många av de tippade topplagen sätter in sin bästa herrlöpare på den här sträckan. Det innebär att det finns landslagslöpare från flera länder på den här sträckan. Det finns dock ett litet dilemma för laguttagarna. Det gäller att ha bra löpare även på de två första sträckorna så att man inte halkar för långt efter från början.



Eftersom det här är den längsta sträckan så har den ingen annan motsvarighet i tävlingen. Det innebär också att den har en lite egen karaktär. Vissa delar påminner om andra sträckor men det finns också delar som är helt egna. Den 24:e sträckan innehåller en blandning av kortare kartläsningssträckor och längre sträckor med flera olika vägvalsalternativ. Några av sträckorna och kontrollerna kommer att ställa stora krav på nogrann kartläsning. Det finns flera möjligheter till att göra större eller mindre misstag. Tävlingen är nu inne i ett avgörande skede och all förlorad tid kan göra att chanserna att slåss om slutsegern försvinner. Går något lag riktigt bra kan man kanske rycka åt sig en ledning som blir svår att ta in. Det börjar dra i hop sig och spänningen stiger. Det kommer att dröja omkring 19 minuter efter växlingen innan vi som är kvar på tävlingsarenan får den första rapporten från skogen. Då passeras nämligen radiokontrollen. Efter ytterligare 14 minuter passerar täten vid varvningen på tävlingsarenan. Då kan publiken med egna ögon se vilket eller vilka lag som ligger längst fram. Sen dröjer det 9 minuter innan förvarningen passeras och sen ytterligare 3 minuter innan det eller de första lagen går ut på den sista sträckan. Beräknad löptid på sträcka 24 är 45 minuter. De lag som är med i omstarten på sträcka 24 kommer att springa en förkortad variant. Den banan är 6 030 meter lång och passerar inte varvningen.

Kommentarer
Postat av: Malin Leijon-Lind

Hej Lasse! Behövs det hjälp med uthängning eller inplockning i helgen? Har lovat att hjälpa mamma i målfållan under dagen, men innan och efter finns det tid över.

2009-10-07 @ 08:52:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0