Träning 29 oktober 2009

Vintertiden är här och gör så att det kommer att vara ett kompakt mörker i skogen på torsdag. Det är bra för det är ju nattorientering. Nu på torsdag är det den sista teknikträning för året. Nu väntar annan träning, men först är det Natt-KM den 5 november. Åter till torsdagens träning. Samlingsplatsen är Åbyskolan, före detta Nytorpsskolan, i Västerhaninge. Liksom de senaste veckorna är det poängorientering. Vid det här laget borde reglerna vara välkända men för säkerhets skull blir det en kort repetition. I skogen finns det 18 kontroller. Du får ta dem i vilken ordning du vill. Innan start väljer du om du vill vara ute i 45 minuter eller i 70 minuter. Varje kontroll är värd fem poäng. Om du är tillbaka innan din tid går ut får du behålla alla dina poäng. Om du är försenad får du en poängs avdrag för varje minut du överskridit din tid. Om du tar alla kontroller innan din tid gått ut får du en bonuspoäng för varje minut du är "för tidig".


För några veckor sen gick 25-manna i samma område. Det gör att det kommer att finnas en del spår kvar i skogen från deltagarna som var med då. De spåren finns inte med på kartan utan du får själv avgöra vilka stigar som är med och vilka som inte är det. Några av kontrollerna vid poängorienteringen användes också på 25-manna. Där kommer det säkert att finnas spår kvar. Det kanske till och med finns kontrollställningar kvar i skogen. Glöm inte att ladda lampan så att du är redo för ännu en träning.

Det här blir det sista inlägget på ett tag. Det kanske kommer något litet inlägg från någon egen träningstur på något spännande ställe. Kanske kommer det också något inlägg med något träningstips eller någon tanke kring träning. Förutom det återkommer jag till våren när teknikträningarna startar igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0