Inte bara tävlingsbanor

Alla banor som ska användas i samband med 25-mannatävlingen är ju klara sen en tid. Alla kartor som ska användas i samband med tävlingen är också tryckta och klara och finns nu i tryggt förvar. Tävlingskartorna och de kartor som ska lämnas ut efter tävlingen finns på olika platser om något oförutsätt skulle hända. Då finns en reservupplaga att ta till.

Nu i kväll har jag lagt ytterligare åtta banor. Det är banor som ska användas tidigt på morgonen samma dag som 25-mannatävlingen. Åtta personer ska tillsammans besöka alla kontroller och samtidigt sätta ut alla kontrollenheter och provstämpla alla enheter. Samtidigt som de stämplar startar de också alla enheter som är programerade att inte gå ner i viloläge innan den första löparen besöker respektive kontroll. Några kontroller kommer att besöka först under andra halvan av tävlingen.



I samband med utsättningen är tanken att de åtta löparna ska också ska hjälpa till att driva ut eventuellt vilt ur området. Därför är utsättarbanorna lagda i stråk så att de så långt som möjlig springer åt samma håll. De ska också starta samtidigt så att de bildar en drevkedja, om än något gles.

Under tävlingen kommer utsättarna och ytterligare ett antal personer att vara ute i skogen för att bevaka så inga kontroller försvinner och att alla enheter fungerar. Om det behövs ska de kunna byta ut en enhet som inte fungerar. Efter tävlingen ska alla enheter och kontrollskärmar plockas in, programeras om och sättas ut nästa morgon. Då är det ju 25-mannakorten och Elitseriefinal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0