Kartorna är klara



Just nu står det sex kartonger på golvet i vardagsrummet. I kartongerna ligger det ett antal lika stora paket. I paketen ligger kartorna för respektive sträcka. Så här kommer det att se ut när du kommer till kartplanket för att ta kartan och lämna över den till din lagkamrat.



Ja, inte riktigt. Jag har fixa till bilden lite i Photoshop så att du inte ska komma på tanken att försöka förstora bilden och kanske kunna se hur banan ser ut. Om man nu kunde se någon bana genom pappret. Hur som helst så är varje karta unik. Den här kartan ska användas av lag nummer 1 på en av banorna på sträcka fyra. Eftersom det var Halden som vann förra året så är det någon löpare i Haldens lag som ska ta kartan runt banan. På just den här banan finns det bara en karta som har nummer 1. Det är alltså inte bara karta och banor som ska tryckas. Alla kartor ska märkas på baksidan med lagnummer och sträcka. På sträcka 1 och 2 är det dessutom ännu lite mer avancerat eftersom de sträckorna är gafflade. Efter två sträckor ska alla lag ha sprungit lika långt. Jag har kollat igenom alla kartorna för att kontrollera att allt stämmer. Du kan vara lugn och vi arrangörer kan vara lugna. Allt stämmer!



I övergången mellan sträckorna 7 och 23 ska ju de fyra löparna på sträcka 7 komma in innan lagets löpare på sträcka 23 får gå ut. På kartplanket kommer det att sitta tre blindkartor i olika färg innan kartan. De tre första löparna i laget som kommer in till växling efter sträcka 7 tar en blindkarta och lämnar över den till lagets löpare på sträcka 23. Först när den fjärde löparen kommer till kartplanket får den utgående löparen kartan. De här blindkartorna finns också tryckta med lagnummer och sträcknummer. Nu ska alla kartor plockas i hop lagvis och stoppas i plastfickor som i sin tur ska sättas upp på kartplanket.



När det drar ihop sig till målgång är det kanske någon eller några av de här kartorna som är med i slutstriden. kanske håller lagledarna i de här lagen just nu på att fundera på vilken tjej som ska få avsluta och förhoppningsvis vara först över mållinjen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0