Nyklippt men tomt

Än så länge märks det inte så mycket att världens största stafettävling snart ska genomföras. På tävlingsarenan är det enda som möjligtvis skvallrar om att något är på gång det nyklippta gräset. De stora ytor som kan disponeras för lagens vindskydd, målfållor, markan, sporttält, kartplank och allt annat som kommer att finnas. Även om ytorna är stora är det ett svårt pussel att lägga för att allt ska bli bra. Ängen som kommer att utgöra arenan är lite oregelbunden till formen och det finns en skogsdungen mitt på den. Ett brett dike delar ängen i två delar vilket innebär vissa begränsningar. En kraftledning går rakt över ängen vilket också gör att en viss hänsyn behöver tas.



Så här ser det ut i dag. Själva målet kommer att vara placerat mitt i bilden. Mer än så tänker jag inte avslöja just nu. Det kanske kommer några avslöjanden så småningom.

Senaste nytt när det gäller det nya hygget är att det mesta av allt timmer är borta från hygget. Det ligger nu en bit därifrån i väntan på vidare transport. När man ser det liggande i högar är det mer än man tror. Det är inte så lätt att få överblick när det är utspritt över en större yta.



Det här är ungefär hälften av allt virke som ligger i högar. Kanske är en del redan bortforslat. Hur som helst så gör det här att det nya hygget är mer lättlöpt nu än för någon vecka sen. Om nu markägaren håller det som lovats, det vill säga ta bort en del av riset, kommer det att bli ännu bättre. Vi får väl se hur det blir.

Samtidigt som jag skriver det här inlägget sitter jag och tittar på friidrott på TV. Inför 800-metersloppet spekulerar kommentatorerna kring utgången av loppet. De andra lång- och medeldistansloppen den här kvällen har gått långsamt. Därför finns finns den möjligheten även i det här loppet. I den händelse att loppet skulle gå långsamt kommenterar Anders Gärderud en av löparnas chanser med följande analys: "Han är oerhört snabb när det går långsamt."

Kommentarer
Postat av: Anonym

"Världens största stafettävling"? Nog är väl Jukola fortfarande större....

2009-09-13 @ 13:10:04
Postat av: ?

Tänkte precis samma sak. Bara Jukola drar ju över 9000 löpare sedan är ju Venla med ca 5000 löpare där också.

Men näst största och med flest sträckor är det nog

2009-09-16 @ 11:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0