Ett sista möte

Förberedelserna är i full gång inför Sprint-DM. Den hårda vintern har gjort att vi alla har varit lite sena i starten. Vi har varit osäkra på om kartan ska kunna bli klar i tid och om all snö ska hinna smälta. Nu vet vi att kartan är klar och att snön är nästan helt borta. Nu gäller det att få till alla detaljer. I går kväll hade vi det sista mötet i tävlingsledningen innan tävlingen. Nu är det bara att jobba i de olika grupper som ska lösa olika funktioner under tävlingsdagen.



Det var flera möten på gång samtidigt så vi fick hålla till godo med ett av omklädningsrummen i klubbstugan. Här diskuteras de sista detaljerna kring hur tävlingsarenana ska byggas upp. Det har torkat upp en hel del så skotvätten vid mållinjen är borta och markatältet kan stå där det var tänkt från början. Nytt i planeringen är att jag som banläggare har lyckats skapa en varvning på tävlingscentrum för några klasser. Den måste naturligtvis få plats på ett bra sätt. I samband med den blir det en publikkontroll. Lite tidigare på några av banorna kommer det att finnas en annan publikkontroll. Det kommer alltså att finnas två möjligheter att se löpare under tävlingen. Inte illa med tanke på att segrartiderna beräknas ligga mellan 12 och 15 minuter.

Några andra saker som är klart inför tävlingen är att du kommer att kunna äta middag på tävlingen eftersom markan laddar upp för att kunna servera någon form av enklare men rejäl mat. Det kommer att bli kravallstaket vid starten för att kunna stå emot trycket från alla löpare. En sista översyn av kartan görs i dagarna för att få med de sista detaljerna som tidigare låg gömda under snön. Kartorna kommer att skrivas ut hos BL idrottsservice och plockas måndag den 3 maj. I PM kommer du att kunna se de exakta banlängderna. PM publiceras på www.haningesok.se några dagar innan tävlingen. Det är ungefär 500 meter från parkeringen och 400 meter från pendeltåget till tävlingsarenan. Det är 700 meter till start. Sista kontrollen ligger på höjden, östra delen. I morgon ska alla kontroller märkas upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0