Den vinner som är trägen

Den förlorar som ger upp. Du kanske känner igen orden. De fanns med i ett inlägg från tidigare i augusti. Det är några rader från Lars Winnerbäcks låt Elden. Yngsta tonåringen har länge kämpat för att springa under 2,20 på 800 meter. Han har slagit sitt pers vid några tillfällen men ändå varit några tiondelar från att passera gränsen. I går blev det ju två pers och ett svullet knä som resultat av tävlingarna. I dag var knät lite bättre och fokuseringen var stor inför dagen lopp över 800 meter.



Taktiken var lite annorlunda den här gången. Ofta har han haft ganska mycket krafter kvar på slutet av loppet. Den här gången planerade han att ta rygg på några löpare med bättre pers och försöka hänga med så länge som möjligt. På bilden ovanför syns de tre första löparna precis innan klockringningen inför det andra och sista varvet. Första varvet gick på 1,05. Bäddat för pers om han bara orkar med andra varvet i ett hyffsat tempo.



På upploppet var han mer sliten än han brukar. Det fanns inte krafter kvar till någon vass spurt. Men det blev en tredje plats och ett nytt personligt rekord, 2,18,35. Då är man naturligtvis glad när man kliver upp på pallen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0