Snöpulsning

I dag har jag återigen varit ute i skogen för att kolla kartan och en del tänkbara kontrollpunkter inför tävlingarna i maj 2011. Än så länge går det bra hyfsat att springa i skogen. I genomsnitt är det omkring tre decimeter snö men den är lätt och luftig och bjuder inte så stort motstånd. Men det tar lite tid att ta sig fram. I dag har jag kollat ett antal tänkbara kontrollpunkter i områden jag inte varit så mycket i tidigare. Kartan stämmer bra och det går alldeles utmärkt att orientera från punkt till punkt. De flesta punkterna går ganska bra att se trots all snö. Det är svårt att se små stigar, sankmarker och när snön ligger tung på träden grenar blir man ibland lite osäker på var gränserna för tät skog går.

För varje gång jag är ute i området känns det som att tävlingarna kan bli riktigt bra med intressant och spännande orientering. Det är för det mesta öppen och fin terräng. Det finns några områden med lite yngre skog där sikten är lite sämre och det finns några få områden med tät skog. I stora delar av området kommer det att gå undan för de som är bra tränade och orkar ligga på, men det gäller att gå rätt också.

I dag var det en fin vinterdag. Solen sken och det var ungefär åtta minusgrader. Trädens grenar är nedtyngda av snön som har fallit. Det är inte fruset i mossarna så det gäller att hålla lite koll så man inte går ned sig och blir blöt. Det är nog inte så skönt när det är kyligt i luften. Kameran var med så med hjälp av bilderna kan du få en uppfattning om hur det var.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0