Snöpulsning

I dag har har några av Stockholms 13-14 åriga orienterare haft en samling för att träna, äta god mat och lära känna varandra. Några tjejer och killar satsade mer på det senare. På platsen för träffen finns det bara en bastu med ingång från vardera av de två omklädningsrummen. Efter en stund blev bastun en smitväg mellan de två omklädningsrummen. Om det var tjejerna eller killarna som började vet jag inte men det lät som de hade kul.

När det gäller de mer allvarliga inslagen som handlade om träning så fanns det både en vanlig orieneringsbana och skidorientering att välja mellan. De som valde skidorientering hade ganska nomala förhållanden. För orienterarna var det allt annat än vanliga förhållanden. Bitvis var det ett snödjup på 50-60 centimeter. Det var tur att det fanns möjlighet att springa på plogade vägar och tilltrampade stigar. När löparna kom tillbaka hade de en hel del snö med sig i på skor, strumpor och byxor.

Det andra träningspasset var dels en lek och dels en microorientering. Självklart genomfördes de i snön. Microorienteringen gick till på så sätt att 20 kontroller placerades på en öppen yta. De placerades med jämna mellanrum med fem kontroller i rad. Totalt var det fyra rader. Området mätte totalt omkring 60x30 meter. Åtta olika banor var lagda på de 20 kontrollerna. Deltagaran fick spring så många banor man ville. Ett fåtal sprang alla åtta banor. Även den här gången blev det snöpulsning. Här är några bilder.







Fler bilder från träffen hitter du på http://www.cig.canon-europe.com/p?p=CQ2myuNcyMP.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0