Ibland ...

... går det inte som man vill. I dag på morgonen startade Världsungdomsspelen. Det är en av Sveriges största ungdomstävlingar i friidrott. Tävlingen går på Ullevi vilket gör att det är en häftig inramning, långt i från alla de idrottsplatser som man vanligtvis tävlar och tränar på. Redan som första gren i hela tävlingen skulle den mellersta tonåringen hoppa höjd. Inhoppningen gick lite si och så. Därför valde hon en låg ingångshöjd, 144. Så här god marginal hade hon till ribban.



Efter en slarvig rivning på nästa höjd klarade hon den i andra med nästan lika god marginal som i hoppet här ovan för. Dags för första hoppet på 157. Normalt ska det inte vara något problem. Det hade det säkert inte varit heller, men något hände just i upphoppsögonblicket. Något inne i fotten gick sönder och det smärtade. Hoppet gick inte att genomföra som det var tänkt.



Självklart påverkar smärta i foten hoppningen. Den blev en rivning. I all hast fick tränaren rycka in och tejpa foten så att den kanske skulle hålla för ytterligare några hopp.



Det hjälpte tyvärr inte. De två sista försöken på höjden slutade med rivningar. Lite deppigt var det naturligtvis. Skadan är nog inte så allvarlig. Några dagars vila så ska det nog gå att träna igen.

Just nu är det lite tid för att vila och slappa. Sent i eftermiddag ska den yngsta tonåringen in i tävlingen. Du är det dags för 1500 meter hinder. Blöt lär han bli. Vad det blir för tid och placering är lite mer osäkert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0