Regn

Just nu regnar det där jag är. Det var väntat eftersom alla prognoser har förvarnat om regn. Det gör inte så mycket. Vi har haft några dagar med sol och fler lär komma om man ska lita på prognoserna. Men just nu regnar det som sagt. Jag sitter inne och hör regnet mot taket på altanen utanför. Genom fönstret kan jag se regnet men det gör som sagt inte så mycket. Den här dagen blev ändå inte riktigt som planerat. Men så är det ibland.



Vi planerade att åka till Stenungsund för att göra ett par ärenden och gå och titta i Gallerian. På väg dit stannade vi vid en mack för att byta en gasoltub. När vi svänger ut från macken börjar ett par lampor lysa på instrumentpanelen i bilen. Efter ett tag lyser ännu en lampa. Lamporna indikerar att batteriet inte tar laddning som det ska. VI stänger av radion och allt annat onödigt. När vi närmar oss Stenungsund har det mesta slocknat men vi rullar in på en mack. Jag vet att batteriet som sitter i bilen inte är helt OK så jag får tag på ett nytt. Jag får låna lite verktyg så att jag kan byta batteri. Nu startar bilen igen, men lamporna lyser fortfarande. Vi stannar ändå till vid Gallerian och går en sväng. Efter det åker vi till Mekonomen men de har ingen verkstad där. En ny generator kan man dock fixa till i morgon. Vi får tips om en verkstad i närheten och åker dit. Här har man dock ingen möjlighet att hjälpa oss, men vi får tips om en annan verkstad. Vi åker dit, men de har stängt för lunch. Det är bara att vänta. Under tiden kan jag i alla fall konstatera att alla remmar snurrar som de ska till generatorn. Nu är de tillbaka efter sin lunch och de konstaterar det vi redan misstänkt. Batteriet tar inte laddning. Även här kan de få fram en ny generator tills i morgon och de kan också hjälpa till att byta ut den gamla.

Nu är vi tillbaka i stugan, utan bil. Regnet faller utanför, men det gör inget. I morgon har vi en ny generator och en bil som fungerar. Det är bra eftersom vi har planerat att åka en bit med bilen. På måndag ska vi på en ännu längre tur. Vi får se hur det blir.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0