En glad gubbe i gräset

I söndags var jag ute i skogen tillsammans med hustrun. Redan samma kväll kunde du läsa om all svamp vi hittade. Det fanns också bilder både på svamp vi plockade och svamp vi inte plockade. Jag hade även ett annat ärende i skogen. Jag fotograferad markslitaget efter förra årets 25-mannatävling.



Så här såg tävlingsarenan ut i söndags. Kanske känner du igen dig. Rakt fram fanns en massa publik och vindskydd. I skogskanten till vänster varvade några av sträckorna och i högra bildkanten låg den sista kontrollen. Gräset var nyklippt och det var grönt i fint. Med undantag av några grunda hjulspår syntes inte ett spår av den stora tävlingen. Hjulspåren kom från de fordon som kämpade för att transportera ut tält och allt annat material som använts för att bygga upp arenan. I övrigt fanns inga spår. Jo, på ett ställe kunde man faktiskt se ett spår.



Som en glad mun fanns en liten U-formad vattenfylld fåra. Det här var det enda spår av löparna som fanns på hela den stora ängen. Vad hände just här? Det här är den enda plats där alla löparna har trampat på i stort sett exakt samma ställe. På alla andra ställen på ängen har löparnas fötter varit mer utspridda. Dessutom var det lite extra belastning eftersom löparna här gjorde en sväng. Den här platsen finns ungeför 10 meter efter mållinjen. Precis före kurvan lämnde löparna ifrån sig kartan. Runde ett par stolpar och fortsatte fram mot kartplanket. Nästan 9 000 löpare, 18 000 fötter, trampade precis här. På bilden här nedanför kan du se hur det såg ut på samma plats när tävlingen pågick som bäst.



Jag återkommer med rapporten om slitaget ute i skogen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0