Snöläget

I dag har jag provlöpt H 21 E inför medeldistansen 8 maj. Det är en sak att springa runt och märka upp kontroller men man får en helt annan känsla både för terräng och banor när man springer en hel bana. Jag tror att deltagarna kommer att uppleva både teräng och banor mycket positivt. Både terrängen och banorna är omväxlande. Banorna går fram i traditionell södertörnsterräng med hällmarker och bitvis många detaljer. Här gäller det att vara noga om hålla i kartläsningen. Banorna går också fram i mer detaljfattig och flack terräng där det går att spring riktigt fort men det gäller också att vara noga med riktningen annars kan man komma snett. Det kan se enkelt ut men man ska aldrig underskatta svårigheten på en orienteringsbana.

Nästan all snö är borta. Längs banan jag sprang är det uppskattningsvis 97 procent barmark. Det är fortfarandeganska blött på sina ställen. Jag tror också att det finns några områden där snön kommer att ligga någon vecka till. På arenan är det torrt och fint med något enstaka undantag. Jag skulle inte tvecka att köra ut bilen på ängen.

Som ytterligare tecken på att våren är här hörde vi tranorna komma flygande. Blåsipporna blommade för fullt i en sydsluttning. Tre nässelfjärilar landade alldeles intill och på väg till startplatsen ringlade en snok över stigen. Den låg och solade men blev nog störd när vi kom springande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0