DM-medalj

Friidrott igen! Så här års är det mycket friidrott på helgerna. Den här helgen är det DM för ungdomar. Yngsta tonåringen har varit med och sprungit 400 meter.



Den här distansen innebär två varv inomhus och till skillnad från utomhus så springer man drygt halva loppet på gemensam bana. Eftersom det tar på krafterna att spring om så gäller det att ha en bra placering, gärna först, när man går in på gemensam bana efter 150 meter.



Han lyckades inte vara först in på gemensam bana och fick ligga bakom ledaren och med ytterligare en löpare i ryggen. In på upploppet var det tre löpare sida vid sida och det blev en kamp in över mållinjen. Yngsta tonåringen lyckade pressa sig först över mållinjen. Heatseger men de tre löparna var alla inom mindre än en halv sekund. Det vara bara två löpare i ett annat heat som hade bättre tider så det blev till att kliva upp på pallen.



I morgon är det dags för en ny gren. Då blir det tävlingsdebut i tresteg. På träning har han nått längder som ger förhoppning om en ny medalj, men man ska inte ta ut något i förskott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0