Gallring igen

I dag har jag en klubbkamrat varit och träffat två representanter för Skogssällskapet. Det är de som på kommunens uppdrag sköter om skogen i kommunen. Du som har hängt här på bloggen ett tag kommer kanske i håg avverkningarna som störde 25-mannatävlingen 2009. Det var Skogssällskapet som avverkade. Syftet med dagens träff var inte att skälla ut dem utan att diskutera hur vi på bästa sätt ska kunna informera varandra om vad vi har på gång. Som orienteringsklubb har vi våra arrangemang och vi vill inte ha nya avverkningar och gallringar alldeles inpå tävlingen. Skogssällskapet arbetar ju på uppdrag av kommunen men om vi är ute i god tid kan det finnas möjlighet att skjuta fram avverkningen eller gallringen. Ett annat alternativ kan vara att tidigarelägga arbetet.

Vi har nu fått reda på vilka planer som finns för 2011. Det kommer att bli både slutavverkningar och gallringar i de områden där vi tränar och tävlar. Inget berör dock de tävlingar vi planerar under 2011. För 2012 kan vi bli berörda lite beroende på vilket område vi väljer. I det här områdena kommer gallring att ske under året.




Det är framför allt de gröna områdena med tät skog som ska gallras. Det blir lite besvärligt den första tiden men på lite sikt är det ju bara bra för oss orienterare. Både sikten och framkomligheten blir bättre.

I klubben har vi en strategi att med jämna mellanrum träffa personer vars jobb påverkar vår verksamhet. I höstas träffade vi kommunekologen och diskuterade djurliv och nyckelbiotoper. För något år sen träffade vi kommunen jaktansvarige för att diskutera jakt och orientering. Bra möten där vi har fått ny kunskap och där vi också höjt kunskapen om orientering hos de personer vi har träffat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0