Kontrollbesök

I dag började en ny fas i arbetet inför tävlingarna i maj. Jag har varit ute i skogen och märkt upp ett antal kontroller. Det är fortfarande mycket snö kvar i skogen. På sina håll är det säkert mellan tre och fyra decimeter snö kvar. På andra ställen börjar marken under snön titta fram men det är fortfarande sällsynt. Bäst är det att vara ute på förmiddagen och hålla sig på platser där solen har kommit åt. Där har det varit mycket blöt snö som frusit till en hård yta under natten. Här bär det bra. Sämst är det på norrsidorna där det dels är mycket snö och den är fortfarande ganska finkornig och den bär inte alls. Så här såg det ut på ett ställe med ganska öppen skog.



Totalt hann jag med 21 kontroller på en sträcka av 3,3 kilometer. Allt som allt tog det en timma och tjugo minuter. Här är några av kontrollerna som blev besökta och uppmärkta i dag.







Om du tittar ovanpå branten kan du få en uppfattning om hur mycket snö det handlar om. Som du ser ligger solen på uppe på branten. Vid foten är det dock skugga nästan hela dagen. Där är det ännu mera snö kvar.

Om man håller ögonen öppna kan man också få se en del spännande, häftiga, vackra eller vad det nu kan vara för något. Förra helgen var det två sora älgar. I dag såg jag inga djur men väl en stor gammal ek som stolt visade upp sig i vårsolen. Mitt i barrskogen stod den och markerade sin plats.



På vägen hem stod ett säkert vårtecken i dikeskanten. Vårtecknet lyste i kapp med vårsolen. Än så länge var det bara en ensam stackare men snart får den nog sällskap av flera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0