Träning 29 september

Momentbana är temat för den här veckans teknikträning. En momentbana är en bana med två eller flera olika moment som tränas. Banorna på torsdag innehåller tre olika moment. Det börjar med en linjeorientering.



Linjeorientering går ut på att följa linjen som är utritad på kartan. Längs linjen sitter ett okänt antal kontroller. Det kan var allt från ingen alls till nästan hur många som helst. Du får inte vet i förväg hur många det finns. Du ska följa linjen och se kontrollerna. Alla kontroller sitter vid ett terrängföremål som en sten, brant, sänka, höjd och så vidare. Vid linjeorientering tränar du den noggranna kartläsningsförmågan.

Nästa moment är en kontrollplockning. Även här tränar du noggrann kartläsningsförmåga men också att hålla ordning på riktingar. Banan är lagd med många ritkningsändringar vilket gör att det är lätt att springa ut från en kontroll med en felaktig riktning.



Det tredje och sista momentet är längre sträckor och lite lättare orientering. Här är det hög fart som gäller samtidigt som det gäller att hålla koll på vilket vägval som är bäst. Exemplet här nedanför kanske inte innehåller så många vägvalsalternativ men det finns andra sträckor som gör det.



Samlingen är vid Torvalla spårcentral. Kan du ta cykeln så är det att föredra. Har du pannlampan laddad så ta med den. Det kommer att bli mörkt ganska snart efter start. Den här torsdagen går solen ner 18,29. I skogen hänger reflexstavar vilket gör att de kan vara lite svåra att se längs linjen när det fortfarande är ljust. Ju längre tiden går detso mörkare blir det och det är därför som banan blir enklare och enklare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0