Träning 15 mars

24 personer var med på årets första poängorientering. Flest poäng samlade Jesper, Love och Hugo. Bland tjejerna var det Hanna, Eva-Stina och Johanna i täten. På torsdag har du chansen att ta upp kampen med dem när det är dags för den andra poängorienteringen. Förra veckan var temat vertikal så självklar är den här veckans tema horisontell. Här nedanför kan du se ett exempel från banan.



Alla deltagare kommer att få än karta där alla 16 kontrollerna finns med. På kartan finns även kontrollbeskrivningen. I stort sett all löpning kommer att ske i skogen och längs stigar och skogsvägar. Tänk på att det kan vara halt, framför allt på de stigar där många har sprungit och gått under vintern. För poängorienteringarna kommer följande regler att gälla.

1. Totalt finns det 16 kontroller och varje kontroll är värd 10 poäng. Tar du alla kontroller får du alltså 160 poäng.
2. Maxtiden är 70 minuter för alla. Det är den tid du har på dig för att ta så många kontroller som möjligt. Vi kommer sen att göra en uppdelning i några olika klasser. Hur det blir bestämmer vi när vi ser vilka som är med.
3. Den som har samlat mest poäng vinner. Om två löpare har samma poäng vinner den som har kortast tid. Den som är ute i mer än 70 minuter kommer att få en poängs avdrag för varje påbörjad minut han eller hon överskrider maxtiden.
4. I år kommer vi inte att vara ute i trafiken. Därför behöver du inte ha reflex på dig, men du får om du vill!
5. Du kommer att behöva pannlampa för att kunna läsa karta och ta dig fram till kontrollerna. Vid kontrollerna sitter det en skärm och en reflexstav som syns bra när du lyser på den.
6. Du får aldrig springa över tomtmark eller andra områden som är markerade som förbjudna.
7. Du får aldrig springa över isen på någon av sjöarna Övre Rudan, Nedre Rudan eller Trylen. Även om isen just nu bär så kan isen snabbt bli sämre nu när våren och värmen kommer.

Välkommen och lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0