Träning 25 april

Det har varit mycket snö i skogen den här våren. Det har bland annat inneburit att en hel del tävlingar har blivit inställda. De traditionella stafettävlingarna är inget undantag. Nu börjar det dra ihop sig till Tiomila så därför är den här veckans teknikträning en stafetträning. Det finns två banor på omkring 6,9 och 4,2 kilometer. Banorna består av två varv som är gafflade i varandra. Banorna går ihop i gemensamma kontroller på några ställen så antalet banvarianter kan vara stort. Vi kommer att starta med gemensam start så snart alla är på plats. Sen är det bara att springa och hålla reda på de andra löparna och vilken kontroll du är på väg till. Det sista är förstås viktigast. När det är stafett med gafflade banor kan du inte vara säker på vad de andra löparna gör. Det enda du vet är vilken kontroll DU ska ha. Du kan dock få hjälp av andra löpare på olika sätt.
 
 
Samlingen är vid Torvalla spårcentral klockan 18,00 och starten går så snart som möjligt efter det. För dig som är osäker finns en karta här. Kartan här ovanför visar en del av området för träningen. Kuperat och ganska stigrikt med mestadels bra framkomlighet. Under vintern har det skett en del arbeten vid kraftledningen. Troligtvis håller man på att sätt upp en ny ledning intill den gamla. Det kan därför finnas två ledningar just nu. I samband med arbete har man röjt lite skog. Det gör att det finns en del hjulspår efter skogsmaskiner i anslutning till kraftledningen och det närmaste området intill den.
 
Och du! Om du inte vill springa riktigt så långt så kan du nöja dig med ett varv. Då blir banlängderna ungefär det halva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0