Sträcka 1

Nu är det 18 dagar kvar till årets 25-manna. Alla banor är klara sen en tid tillbaka och alla kartorna är på väg från tryckeriet. I helgen börjar kartorna att plockas i plastfickor lagvis. Alla förberedelser går nu in i slutskedet. Förmodligen är det likadant i alla de orienteringsklubbar som ska vara med. Planeringen för hur lagen ska se ut är i full gång. I år är det tjejernas tur att springa första sträckan Här är en liten beskrivning av vad som väntar.
 
Tidigt på morgonen kommer nästan 400 tjejer att stå uppställda på ängen där arenan är belägen. När startskottet går kommer alla tjejerna att passera förbi i stort sätt all publik och alla vindskydd innan de når startpunkten. Kanske har några löpare redan bestämt sig för hur de ska angripa första kontrollen. Det gäller att hålla kartkontakt och vara noga med orienteringen. De första kontrollerna är inte så svåra men det går naturligtvis att göra misstag. Efter cirka 17 minuter bör de första rapporterna komma från radiokontrollen. Har någon redan kommit loss, eller är det flera löpare tillsammans?
 
Efter totalt 23 minuter, ungefär, bör det första löparna bli synliga på arenan och vid den passering som finns. Här kan publiken se löparna och heja på dem. Nu går det undan för 9 minuter senare bör första lag vara vid förvarningen och ytterligare några minuter senare svänga in på upploppet. Växlingen beräknas ske efter totalt 36 minuter. Här nedanför kan du se ett litet kartklipp där sträcka 1 kommer att passera.
 
 
Nu väntar sträcka 2.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0