Träning 9 april

Några dagar för sent kommer nu förutsättningarna för den här veckans teknikträning. Den här veckan börjar den mer specialinriktade teknikträningen. Från och med nu kommer varje teknikträning att ha någon form av tema. Det kommer att variera lite från vecka till vecka. Ibland kommer det att finnas kopplingar mot den tidpunkt vi är inne i just nu. Lite senare kommer det också att finnas teknikträningar med inriktning mot höstens SM-tävlingar som går på Södertörn. Mer om det senare.
 
Den här veckan är det orienteringsintervaller. Syftet är att träna på att hålla lite högre fart i skogen och samtidigt ha kontroll på orienteringen. Banan består av ett antal delar med en startpunkt och tre kontroller. Dessa delar är relativt korta. Varje sån del ska springas i ett högt tempo, tävlingstempo. Efter den tredje kontrollen är det en förflyttning till nästa startpunkt och tre kontroller. Ta det lite lugnare under förflyttningen för att få ner pulsen. Sen är det full fart igen. Det här upprepar du för alla delar. För den som inte vill springa alla delar går det att korta av på några ställen.
 
Kontrollerna är oftast lite enklare än på en vanlig bana så att du ska kunna hålla ett ganska högt tempo. Pulsen ska gå upp, så ta i även i uppförsbackarna. Här kan du se ett exempel på en del av banan.
 
 
Just den här delen är kanske en av de svårare delarna men det går också att spinga runt på stigen för den som vill.
 
Samlingen är vid Åbyskolan, gamla Nytorpsskolan, i Västerhaninge klockan 18:00. Du startar när du är klar att ge dig iväg.
 
Nästa vecka blir det ett nytt tema. Då är det sluttningsorientering som gäller, men mer om det lite senare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0