Halv stång

Det är inte helt enkelt att komma i kontakt med omvärlden där jag bor just nu. Antagligen ligger huset lite för långt från Moheds centrum centrum för att det mobila ska fungera. Därför blir uppdateringarna lite sporadiska den här veckan.

I går hade hela Norden en tyst minut klockan 12 för att hedra offren från vansinnesdåden i Norge. Det var en underlig och mäktig känsla när en hel O-Ringenetapp bara stannade av. Allt tystnade och stannade upp under en minut. Det var bara löparna på väg in mot mål som rörde sig. Ja en löpare stämplde vid sista och stannade sen upp  under den tysta minuten innan han sprang mot mål. En unik händelse.

I O-Ringenstaden på Mohed var alla deltagande länders flaggor halade på halv stång. Det har nog heller aldrig hänt tidigare.


Inflyttning på Mohed


Solnedgång över Mohed


Allt går att sälja med mördande reklam

Sponsring och reklam finns i stort sett överallt. Det är svårt att komma undan. För snart två veckor sen var jag på Ullevi i Göteborg. Det var Världsungdomsspelen i friidrott. Dagarna kan bli ganska långa och efter en stund måste man uppsöka toaletten. Även på toaletten trängde sig reklamen på, om än på det lite mer humoristiska sättet. Eller vad sägs om detta.


Storstädning

Yngsta tonåringen har ägnat hela dagen (nåja, från det han vaknade någon gång strat före lunch) åt att städ sitt rum. Alla kläder han vuxit ur är bort städade liksom alla saker som han inte använder längre, leksaker, kritor, färgpennor och en massa annat. I dag var det tur att jag inte gjorde samma deal med honom som jag gjorde för många år sen. Vi föräldrar tyckte att han hade för mycket skräp i sitt rum. På den tiden samlade han på allt från fina stenar, kottar, trasiga leksaksbilar, torra löv, pinnar och allt annat som man kan samla på. Jag lovade honom fem kronor för varje sak han slängde oavsett vad det var. Han slängde inte en enda pryl. Jag fick behålla alla femkronor. Om vi haft samma deal i dag hade jag blivit fattig. Han har fyllt soptunnan och det är en hel vecka kvar tills nästa tömning av tunnan.
Halt


Lekar


Hallands 3-dagars etapp 1
Berg och hav


Makrill
På knä

I dag har jag legat på knä och fotograferat å nära håll. Då hittar man saker man annars inte ser.
21 grader i vattnet


Tresteg

I dag, den tredje och sista tävlingsdagen, var det tresteg för den yngsta tonåringen. Foten var inte helt bra och ställde till det lite. Några godkända hopp blev det i alla fall.


Varmt

I dag sken solen över Ullevi från en näst intill klarblå himmel. Yngsta tonåringen hoppade höjd. En ömmande fot satte stopp för högre höjder och personliga rekord. Några bra hopp blev det i alla fall.

Tävlingarna pågick under 12 timmar och massor av grenar och åldersklasser har tävlat. Här är några av Sveriges snabbaste grabbar i männens final över 100 meter.Och här vilar flickor 12 ut efter målgång på 1500 meter.Och här springer några flickor 17 sitt 1500-meterslopp.In på upploppet i täten.I morgon är det tredje och sista tävlingsdagen, förhoppningsvis i solsken.

Blött

På eftermiddagen var det yngsta tonåringens tur att tävla på Ullevi. Nya favoritgrenen 300 meter häck stod på programmet. En medtävlare rev en häck som landade på tonåringens bana vilket innebar en häck mer än alla andra. Rytmen blev störd och så var det loppet en besvikelse. Regnet strilade ner men i morgon har man lovat bättre väder. Då är det nya tag.


Comeback

Efter nästan ett halvårs tävlingsuppehåll och flera månader utan träning var det dags för äldsta tonåringen att göra comeback på höjdhoppsbanan igen. Arenan var Ullevi och tävlingen Världsungdomsspelen. Med tanke på förberedelserna var resultatet klart godkänt, 157 med smak på lite till.Ny färg på tävlingsdräkten har det också blivit. Ny klubb, ny färg!

Besök

Häromdagen fick vi besök på vår altan. Rätt som det var låg det en figur och solade.Fast det kanske inte är så lämpligt att Svampbob solar. Det finns ju en uppenbar risk att han torkar ut. Jag tycker faktiskt att han ser lite torr ut.

Lite fler bilder...

... från tävlingarna i Uppsala.


Håll tungan rätt i mun

Friidrott kräver ofta koncentration och kvalitéer som styrka, spänst, koordination och en hel del annat. Med kameran kan man lyckas fånga just koncentrationen hos utövarna. Här är det yngsta tonåringen som visar prov på fokusering och koncentration. Här är det 300 meter häck som gäller. Bilderna är från Uppsalaspelen den 3 juli 2011.

Slutresultatet blev en andra plats några få tiondelar från segraren. Tiden blev 42,70. Lite tidigare på dagen blev han också trea i spjuttävlingen. Resultatet blev ett nytt personligt rekord med längden 42,67. Tänk om han sprungit tre hundradelar snabbare. Då hade han haft samma resultat i två helt olika grenar.

KitesurfingMängder av kitesurfare på Gålö i dag. Jag väntade på att de skulle trassla in sig i varandra. Efter ett tag var det två som inte höll ordning på varandra. De fick ligga i vattnet en stund och trassla upp. Det gjorde nog inte så mycket eftersom det var varmt i vattnet.

Andra bullarEller ännu bättre, nybakta bullar. Dessutom nygjord flädersaft. Nu blir det fest!


RSS 2.0