Skuggor


Träning 30 maj

Den här veckan finns det lite olika möjligheter på torsdagsträningen. Temat är Åt två håll och så här kan det gå till. Det finns en bana som är cirka 3,1 kilometer. Den går att springa åt två håll vilket gör att det egentligen finns två banor. De kan springas på lite olika sätt.
 
1. Du springer en av banorna från start till mål.
2. Du utmanar en kompis och springer åt ena hållet medan kompisen springer åt andra hållet. Först i mål vinner.
3. Du springer först åt ena hållet. Vid målet byter du karta och springer åt andra hållet. Du kan då utmana de som valt alternativ 2.
4. Du utmanar ett gäng kompisar. Ni startar åt olika håll och byter karta vid målet och springer åt andra hållet. Först i mål vinner. Här kan även de som bara vill springa åt ett håll vara med. Då får den ena löparen vänta tills den första har klarat av banan åt sitt håll.
 
Här är början och slutet på de två banorna.
 
 
Samlingen är vi Gladö klockan 18,00. Om du inte vet var Gladö ligger så finns en karta här.

Stafett-SM

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naturen formar

 
 
 
 
 
 
 

Träning 23 maj

Nu på torsdag är banorna lite längre än vanligt. Det kommer dock att gå ganska fort eftersom terrängen är fin och det inte är så många kontroller. Vi kommer att springa i terräng där vi inte är så ofta. Vill du komma åt den bästa terrängen är det långa banan som gäller. Här är ett exempel från en av banorna.
 
 
Kartan har några år på nacken men är helt OK. Samlingen är klockan 18,00 vid Riddartorp. För dig som inte riktigt har koll på var Riddartorp ligger finns en karta här.

Hänglås


Adam och Eva

 
 
 
 
 
 
Utö 18 maj 2013

Vitt på marken

Det är vår, ja nästan sommar, men ändå alldeles vitt på marken.
 
 
 
 

Träning 16 maj

Efter ett litet helguppehåll är vi igång igen med teknikträningen på torsdagar. Den här gången är det korridororientering som står på programmet. Korridororientering innebär att det mesta av kartbilden är borta och du har bara en smal korridor mellan kontrollerna att hålla dig i. Du kommer att tvingas till noggrann kartläsning och det finns inga möjligheter att ta några vägval runt. I den mån det finns stigar, vägar och annat i korridoren är det helt OK att använda dem att springa på. Det kommer dock inte att finnas så många såna möjligheter. Så här ser en del av banan ut.
 
 
Kanske kommer du att känna igen banan. Banorna på torsdag använde vi förra året, men då fick du se hela kartan.
 
Samlingen är som vanligt klockan 18,00 och platsen är nordvästra delen av Jordbro industriområde. För dig som är lite osäker finns en karta här.

Sent en lördagskväll

 
 
 
Glädje, publikkontakt, energi och stort engagemang är säkert några av anledningarna till Bruce Springsteens storhet. Tillstånd smittar och när huvudpersonen är i det tillstånd han är och bjuder in alla 56 000 att vara med i allsången så kan det bara sluta på ett sätt. Vi bjuds på hela Born in the USA, från början till slut. Innan dess en inledning som slår det mesta och efter det en liknanade avslutning. Efter den vanliga avslutningslåten blir det ett ytterligare extranummer, Twist and shout. Hela bandet, 17 personer, tackar publiken. När alla nästan lämnat scenen vänder Bruce Springsteen tillbaka och tackar alla en gång till. Det ser ut som om han gärna hade kört några låter till.

I skogen

 

Okänt djur


Första gången ...

... som tonåringen kastar med seniorspjut på tävling. Dubbelt så långt och det hade räckt till en bra placering i en OS-final.
 
 
 
 
 
 
 
 

I strandkanten

 
 
 
 

I luften

 
 
 
 
Va! Tar du kort på mig?

Knoppar

 

RSS 2.0