Frost, is och sol

Solen skiner från en klarblå himmel. Den är blek och står lågt så här i november trots att den står som högst så här mitt på dagen. Den är så svag att den inte orkar värma upp marken och luften tillräckligt mycket för att smälta frosten på marken. Den orkar inte heller tina upp den tunna isskorpan på vattnet i mossarna. Det blir en mindre chock första gången jag trampar sönder isen för första gången och det iskalla vattnet tränger in i skorna. Det frasar i den frusna mossan och de frusna löven när jag springer fram i skogen. Trots allt så är det så här års som det är som bäst i skogen. Jag är tillbaka i den där fina skogen jag var i för ett par veckor sen. Jag hoppas verkligen att vi lyckas få till en tävling här. Än så länge vet jag inte, det är bara att hoppas. Några nya bilder blev det. Så här såg det ut i dag.
 
 
 
 
Innan det här banläggningsprojektet är det ett annat på gång. Vid ett möte i tidigare i veckan beslutades preliminärt om hur arenan för nästa års 25-manna ska se ut. Det är mycket som ska fungera. Nu vet vi ungefär var sista kontrollen ska vara placerad, var målet ska vara, hur kartplanket ska ställas och var startpunkten ska vara. Det blir också en varvning inne på arenan. Utifrån det här ska banorna nu börja ta form. På den här platsen har 25-manna gått tre gånger tidigare. Första gången var 1978. Då såg arenan ut så här.
 
 
 
 
Kanske känner du igen dig och kan räkna ut var tävlingen ska gå. Det är egentligen ingen hemlighet men jag håller på det en liten stund till. Häng med här så får du följa banläggararbetet från nu och fram till tävlingen i oktober nästa år.
 
 

Träning på torsdagarna

Teknikträningarna på torsdagarna är slut för i år. Liksom de två tidigare åren finns det möjlighet till distansträning med karta på torsdagarna. I klubbstugan finns en grön pärm med ett antal banor och förslag på träningar. I skogen ska det finnas reflexer vid kontrollerna. Det är dock ett tag sen vi kollade av kontrollerna så det kan hända att någon eller några reflexer är borta. I området väster om Huddingevägen finns nya avverkningar. Jag vet inte exakt var de finns så de kan påverka vissa kontroller och banor. Här är ett par av kontrollerna.
 
 
Du väljer alltså själv vilken bana du springer och hur långt du springer. Spring gärna i grupp och stötta varandra längs vägen. Lär av varandra. Om och när det kommer snö så väljer du själv om du åker skidor istället. Det beror naturligtvis också på hur mycket snö det kommer. Någon gång i mars 2014 drar teknikträningarna på torsdagar igång igen med några poängorienteringar. Det blir i en ny spännande och utmanande form som kommer att ge mycket teknikträning, men mer om det till våren.
 
 
 
 

Top 10

I dag har jag sprungit i det som måste vara en av Sveriges tio bästa terränger för en orienterare. Allt som förberedelse för ett möjligt och än så länge hemligt banläggarjobb. Vi får väl se om det blir något. Lite bilder blev det i alla fall.
 
 
 

Träning 7 november

Poängorienteringarna fortsätter. Förra gången var vi ganska många, men det finns naturligtvis plats för fler. Har du inte varit med tidigare så har du nog ingen chans på en topplacering totalt men du kommer att få ett bra träningspass. Det kommer att finnas 18 kontroller i skogen. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller som möjligt. Varje kontroll är värd tio poäng. Om du är ute mer än 60 minuter får du en poängs avdrag för varje minut du överskrider 60 minuter. Kontrollerna är av varierande svårighetsgrad, så alla kan vara med. Här kan du se några av kontrollerna som ska besökas på torsdag.
 
 
Samling är vid Kvarnbäcksskolan klockan 18,00. Parkera vid Pizzerian. Startplatsen är på andra sidan skolan vid fotbollsplanen. Vill du ha lite hjälp med att hitta så finns en karta här.
 

RSS 2.0