Träning 26 september

Nu är jag senare än någonsin, men än är det inte för sent. I morgon är det teknikträning igen. Den här gången är samlingen vid Jordbro gravfält, närmare bestämt här. Du kommer att springa i både ny och gammal terräng. På en del av banan kanske du aldrig har varit tidigare men på en annan del känner du säkert igen dig. Banan är en vanlig bana. Tänk på att mörkret kommer tidigare. Solen går ner någon gång runt kvart i sju. Vid sju är det så pass mörkt att du har svårt att läsa kartan. Planerar du att vara ut längre än så bör du nog ha pannlampan med. Samlingen är klockan 18,00. Här nedanför kan du se början och slutet på alla banor.
 
 

Träning 19 september

Solen går ner 18.57 så nu har du inte så lång tid på dig i skogen. Det är också SM-tider med tävlingar i helgen. Därför är den här veckans träning lite kortare. Den längsta banan är 3,8 kilometer. Terrängen och svårighetsgraden kommer dock att kräva en hel del så antalet löpare under 40 minuter på den banan kommer inte att bli så många. Övningen är en kontrollplockning i svårast möjliga terräng. Dessutom finns det inga meridianer på kartan vilket gör att kartläsningen är det du får lita till den här gången. Så här ser en del av banan ut.Samlingen är på ett nytt ställe. Om du kommer från Haninge åker du mot Huddinge. Du kör förbi infarten mot Brink och förbi infarten mot Granby. Cirka fyrahundra meter efter Granby på vänster sida är samlingsplatsen. Du måste dock fortsätta en liten bit till för att vända eftersom det är dubbla heldragna linjer på vägen just där. Du hittar karta här.

Stockholm...

... sett från Fjällgatan den 10 september 2013.
 
 
 
 
 

Träning 12 september

Nu blir mörk allt tidigare. På torsdag går solen ner 19,18. Det gäller att du anpassar dig efter det. Var ute i tid och starta så snart du kan. Temat för träningen är intervallorientering. Det finns en bana som totalt är omkring 7,1 kilometer. Banan består av ett antal kortare delar. Varje del består av en startpunkt och tre kontroller. Varje del är 600-700 meter lång. De första delarna är lite enklare. Svårighetsgraden ökar sen desto fler delar du springer. Tanken är att du ska springa delarna i ett högt tempo, tävlingsfart. Till nästa startpunkt tar du det lite lugnare för att sen ösa på när nästa del börjar. Du väljer själv vilka och hur många delar du springer, men försök att hinna med minst tre stycken. Flera av startpunkterna ligger nära varandra så du kan välja mellan de olika delarna. Så här ser det ut bland några av startpunkterna.
 

Samlingen är vid Brinkvägen. Är du osäker så hittar du en karta här. Klockan 18,00 är det samling, och kom ihåg att solen går ner 19,18.

Sitter ni kvar?

Jag brukar ta med mig kameran ut i skogen för att fota och för att se hur orienterarna beter sig. Så gjorde jag även i dag. Hustrun var med och vi satt på en punkhöjd och fikade, just där de flesta banorna passerade två gånger. Vi hade sett en man i blått passera en gång för att straxt därpå komma tillbaka igen och sen försvinna iväg. En bra stund senare kommer han tillbaka. -Har ni flytta på er eller sitter ni kvar, frågar han. Vi sitter kvar, svarar vi. Bra då vet jag var jag är!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart klart

De sista bitarna faller på plats. I morgon ska allt vara klart så att du kan vara med och tävla om att bli distriktsmästare i Stockholm. Det kommer att bli bra väder med sol och värme, så tänk på att ladda med vätska. Kontrollerna är på plats och målet är snart också på plats.
 
En av förstakontrollerna. Kanske är du en av dem som stämplar vid stenen en liten stund efter start.
 
En annan sten på ett annat ställe i skogen.
 
En av två sistakontroller. När du stämplat här är det bara att följa snitseln mot mål.
 
Tävlingsarenan växer fram.
 
Målet sett från den andra av de två sistakontrollerna.
Arenan ligger högt och man har lite utsikt från ängen.

Träning 5 september

Nu var det ett tag sen vi körde kurvbildsorientering och som av en händelse så är det dags nu på torsdag. Kurvbildsorientering går ut på att man bara använder höjdkurvorna för att orientera efter. På kartan du får är i stort sett alla andra detaljer bortplockade. Så här kan det se ut.
 
 
Samlingen är vid Högstabanan klockan 18,00. Kom i tid eftersom och försök komma iväg så snart som möjligt eftersom det blir mörkt allt tidigare. Högstabanan ligger här.
 

RSS 2.0