Träning 28 augusti

Ny torsdag och ny utmaning. Den här gången handlar det om kurvbildsorientering. På kartan du kommer att få är de flesta karttecknen förutom höjdkurvorna borttagna. Det finns några av de större stigarna kvar liksom några få sankmarker och diken. men förutom det så är det bara höjdkurvor på kartan. På de två längsta banorna går delar av banan fram där det bara finns höjdkurvor kvar. Din uppgift är att orientera dig fram till banan olika kontroller med hjälp av höjdkurvorna på kartan. Så här ser det ut.
 

Samlingen är vid Torvallaspårcentral klockan 18:00. Solen går ner 20:03 så du har ganska gott om tid på dig innan det börjar bli mörkt. För dig som inte är helt säker på var Torvalla spårcentrall ligger så finns här en karta.

Sista gången

DN-Galan Youth är en galatävling i friidrott på Stockholms stadion. Den avgörs varje år dagarna efter den ordinarie DN-Galan. Det är en kul tävling med alla ingredienser som den stora tävlingen har. Här kan man se bilder och filmer från tävlingen.
Den yngsta har nu sitt sista år i tävlingen. Nästa år är han för gammal. Han har sen tidigare en andra och en tredjeplats som bäst. Nu fanns en chans att ta en förstaplats. Grenen var 400 meter häck.
 
 
 
 
 
 
 
In på upploppet var han sist men efter ett bra upplopp lyckades han vina med minsta möjliga marginal, en hundradels sekund. Belöningen blev äran, en ros och en stor diamant. Det var ju Diamond leuage, eller i alla fall nästan.
 
 
 

Träning 21 augusti

Tempoväxling är den här veckans tema för teknikträningen. Samlingen är vid Sadelmakartorp där vi har varit flera gånger tidigare. Trots det så går de två längsta banorna i ett område där vi inte springer så ofta. Banorna och terrängen varierar en del och du kommer att tvingas växla tempo och teknik. Det är allt från kortare sträckor med ganska svår orientering där noggrann kartläsning är viktig till längre sträckor där du kan orientera ganska grovt. På någon sträcka kan du också välja att spring en hel del på stig. Terrängen varierar från fint till lite sämre men det är hela tiden ganska typisk terräng för Södertörn. Här är en del av en bana.
 
 
Samlingen är som sagt vid Sadelmakartorp och tiden är som vanligt 18:00. För dig som inte riktigt vet var Sadelmakartorp ligger finns här en karta. Vi är ännu bara i gränslandet mellan sommar och höst. Solen går ner 20:23 så du har ganska gott om tid på dig. Du hinner ta en lite längre banan än du brukar.

Mera sommar

 

Sommar

 
 

Träning 14 augusti

Nu är det dags att dra igång teknikträningarna för hösten. På torsdag är det första tillfället. Det finns bara en bana. Den består av ett bo och tre olika slingor som utgår från boet. Slingorna är lite olika långa och har lite olika karaktär. En slinga är svår och kräver mycket och noggrann kartläsning. En annan slinga är lite enklare och bjuder på möjligheter till grovorientering. Den tredje slinga går i lite mer kuperad terräng. Här ser du boet och lite av slingorna. Det finns en del nya avverkningar i skogen som inte är redovisade på kartan.
 
 
Samlingen är vid Brinkvägen, den andra parkeringen. Tiden är som vanligt 18:00. Här finns en karta som visar var samlingen är.

RSS 2.0