Juldagen ...

... naturreservatet Sandemar.
 
 
 
 
 
 

Klart ...

... heter ju den här bloggen. Och nu är det klart med alla markägare inför SM långdistans 2015. Det har varit en långdragen och seg historia. I våras började vi arbetet med att försöka hitta ett nytt tävlingsområde eftersom markägaren i det ursprungliga området sa NEJ! Ett antal alternativ bollades upp och av olika orsaker blev snart Muskö ett första alternativ. För någon vecka sen fick vi så till sist JA från den sista och största markägaren. Det är Fortifikationsverket som har hand om huvuddelen av alla mark som berörs av tävlingen. Sen tidigare har vi fått OK från ett antal privata markägare som har några mindre fastigheter, bland annat hela den tänkta arenan.
 
Kartritningen är igång och uppskattningsvis 30 procent av tävlingsområdet är nu karterat. Banläggningen är igång men främst på den gamla kartan. Den är dock så pass bra att det går att få ut mycket av den. Den är från 1992 så den har hunnit bli 22 år men den stämmer förvånansvärt bra. Det har dock hänt en del med kartritningen på de här åren så de nya delarna ser lite annorlunda ut. Det märks mest på redovisningen av öppen mark i skog och på redovisningen av berg i dagen. Nu är det mer gult och lite grått på de nyritade delarna. Det har också blivit några mindre justeringar i kurvbilden. Underlaget är bättre och mer precist i dag än för 22 år sen vilket gör att en del mindre skevheter i kartan också rätas upp.
 
I lördags blev det ett långpass i skogen. Dels för att kolla de nyritade delarna och dels för att prova några tänkta bandelar. Än så länge finns det bara skisser på hela banor men kanske lite mer färdiga delar av banor som ska kopplas ihop på något sätt. Det blev som sagt ett långpass på den nyritade delen av kartan. Det ser bra ut så här långt. Trots att Muskö är ett reservområde så kommer det att bli bra förutsättningar för tävlingarna. Avslutningsvis kommer två bilder från Muskö i lördags.
 
 
 

Skymning över Stockholm

 

Vilda djur i stan

 

RSS 2.0