Träning 2 juni

För första gången kommer vi att kombinera två olika grenar på en och samma träning. Den här torsdagen kan du välja mellan att köra mountainbikeorientering eller springa samma bana. Oavsett om du cyklar eller springer så är det bara tillåtet att ta sig fram på stigar, vägar och alla gula ytor. Allt annat är förbjudet. Det gäller alltså att avgöra vilken väg som är snabbast utifrån den information som kartan ger om framkomligheten på stigarna. Om du springer som spelar sannolikt framkomligheten mindre roll än om du cyklar. Kontrollerna sitter på stigarna och vägarna, så själva orienteringen är förhållandevis enkel.
 
 
Det finns tre olika banor att välja mellan. Om du cyklar och vill köra alla tre banor blir det totalt drygt 13 kilometer. Samling vid klubbstugan, Rudan, klockan 18:00.

Träning 26 maj

Variationsorientering är temat för den här veckans teknikträning. Variation innebär ofta en svårighet. Genom att banläggaren varierar olika terrängtyper, svårighetsgrad, sträcklängder med mera så är det lätt att löparen störs i sin rytm eller aldrig hittar det där flytet som man vill ha. Men självklart går det att hitta det. Det gäller bara att förutse och vara beredd på att man är tvungen att hitta olika angreppsätt på orienteringsproblemet. Den här veckan är banan lagd så att man tvingas till olika sätt att lösa orienteringsproblemen. I bland är det bra sikt, ibland sämre. Ibland lite enklare och ibland lite svårare. Här är några klipp från banan.
 
 
 
Samling klockan 18:00 cirka 5 kilometer i på Åvavägen. För den som är lite osäker finns här en vägvisning i form av en karta.

Träning 19 maj

Efter ett par veckors uppehåll är det dags för teknikträning igen. Den här veckan är det en riktigt teknisk kontrollplockning. Många kontroller, många riktningsändringar, mycket kartläsning och så fin terräng. Det finns bara en bana som är 6,2 kilometer men det finns många ställen att korta av den för den som vill. Samling vid Brinkvägen klockan 18:00. Här kan de se en del av banan.
 
 

Ingen träning 12 maj

Träningen på torsdag den 12 maj är inställd. Det beror på att ungdomsserien arrangeras samtidigt. Det behövs hjälp med skuggning av klubbens yngre orienterare. Samling vid Alby friluftsgård, Tyresö.
 
 

Vid havet

Muskö 4 maj 2016

I urskogen

Tyresta nationalpark 3 maj 2016

Första vackra dan i maj

 
 
 
 
 
 
Lövhagen, Nynäshamn, 1 maj 2016

RSS 2.0