Ännu en het dag på Ullevi

Den här dagen var uppdelad i två delar är det gäller tävlandet. Höjdhopp stod på programmet för båda tonåringarna. På förmiddagen var det pojkar 14 som gjorde upp om medaljerna. För den yngsta tonåringen blev det en lite revanch från gårdagens snöppliga persmiss. I dag blev det ett nytt pers i höjd med smak på mer. En gräns överskreds, 1,50 meter. Det är alltid lite speciellt att kunna lägga till en ny siffra någonstans i resultatet, ju längre fram desto bättre. Både första och andra försöket på 1,55 meter var riktigt nära så det dröjer kanske inte så länge förrän det blir ännu en ny siffra.


Nytt personligt rekord, 1,50 meter

Eftersom tävlingen för P 14 avgjordes redan på morgonen lämnade vi Ullevi för att åka tillbaka till övernattnings-lägenheten och slappa. Vi var några som passade på att åke till skivbutiken Bengans för att shoppa loss lite. Lite lunch och sen tillbaka till Ullevi för Flickor 17:s höjdtävling. Nu var det om möjligt ännu varmare. Trots det krävs en bra uppvärmning för att börja tagga upp för tävlingen. Mellersta tonåringen hittade lite skugga på utsidan av Ullevi bakom den stora läktaren.

Tävlingen började och de tre första höjderna till och med 1,60 meter klarades av i första försöket. Första försöket på nya utomhusperset 1,64 innebar dock en rivning, men i andra försöket låg ribban kvar. Trots tre bra försök på 1,67 meter blev det inte högre i dag.


Nytt personligt rekord utomhus, 1,64 meter

Endast en konkurrent klarade en högre höjd så det blev en andra plats. Det blev till att kliva upp på pallen för att ta emot medaljen.



Den här pallen har använts till både VM och EM så det är många världsstjärnor som har stått på den. Kanske var det några blivande stjärnor som provade på att stå på den under den här helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0