Länge sen

Det har inte blivit så mycket bloggande den senaste tiden. Bloggen levar dock fortfarande. Här är lite blandade bilder från våren och försommaren.
 
 
 
 
 
 

In the rain!









Källbrinks IP 17 juni 2012. Ösregn och +11 grader.

It´s good to be king

Efter tjugo år frånvaro från europeiska och svenska scener var de så tillbaka, Tom Petty & the Heartbreakers. Senast jag såg dem var 1987 då de agerade både förband och kompband på Bob Dylans världsturne. Minnet från Johanneshovs isstadion den gången var att förbandet var minst lika bra som huvudattraktionen. I torsdags stod Tom Petty & the Heartbreakers på scen i ett fullsatt Globen.


Bilden hämtad från TomPetty.com

Bandmedlemmarna har spelat tillsammans mer eller mindre sen 1970-talet och de vet var de har varandra. Kritikerna hävdar att det inte skett någon särskild förnyelse sen dess. Samtidigt är det det som vi som är där vill ha. Vi gillar musiken precis som den är, en ganska enkel och rak rockmusik. Det svänger ordentligt och på scenen verkar de har roligt och det räcker långt. En lång rad välkända låtar radas upp som I Won´t Back Down, Handle with Care, Free Fallinn´, Learning to Fly och Refugee. I It´s good to be king tänjer de och stretchar ut låten på ett sätt som ger den ett nytt liv. I orginalversionen är det en ganska vanlig rockballad här blir den tung och med en lång gitarrduell mellan Tom Petty och förstegittaristen Mike Campbell.





Som första extranummer bjuder de på Mary Jane`s last dance. Även den i en tung version med mycket gitarr. Vill du få ett smakprov av den låten från en tidigare spelning på turnen finns det ett Youtubeklipp här. Koncerten avslutas med American Girl och när sista tonen klingar ut är det bara att hoppas att det inte tar tjugo år till nästa Sverigebesök. Då får Facebookgruppen Bring Tom Petty back to Europe bli aktiv igen.

Vill du lyssna mer på Tom Petty & the Heartbreakers är miniboxen  The Live Anthology bra. Här finns 48 liveinspelningar från 1980 till 2007.


Träning 14 juni

Nu på torsdag är det sista teknikträningen före sommaren. Teknikträningen tar sommarlov. Däremot hoppas jag att du inte tar sommarlov från träningen. Det finns all anledning att fortsätta träna. Jag kommer att återkomma med lite träningstips här på bloggen lite senare. Temat för träningen på torsdag är vegetationsorientering. En orienteringskarta består av ett antal olika karttecken. De olika karttecknen ger information som är viktig för dig när du ska lösa de olika orienteringsproblemen. Vanligtvis lägger vi ner mycket träning på att kunna tolka höjdkurvor, sankmarker och annat för att kunna ta oss fram. Vi använder stigar och vägar som möjliga vägval om vi snabbt vill ta oss fram och samtidigt bedömmer att omvägen inte blir allt för stor. Vi finorienterar med hjälp av stenar, sänkor, små höjder och branter. Samtidigt undviker vi ofta områden med grön eller gul färg. Här är det tät skog, hyggen och annat elände. Den gröna och gula färgen visar hur vegetationen ser ut. Det finns olika nyanser och olika raster som betyder olika saker. På torsdagens träning kommer du att tvingas orientera efter de här färgerna.



Här kan du se en del av en av banorna. För att klara av att ta kontrollerna måste du försöka använda alla information. Kanske tycker du att kanterna på grönområden är otydliga och svåra att läsa på. Så kan det naturligtvis vara men kartritaren har ju sett en skillnad. Det är den du också ska försöka se. Några gånger kan du använda det gröna och gul som ledstång. Andra gånger ska du springa mot en kant. Det kan också vara så att du ska ta dig igenom ett tätt område och kontrollen sitter där det öppnar upp sig. Kontroll 11 är ett sånt exempel. Kommer du fram till den gula fläcken så kommer du med största sannolikhet att hitta kontrollen. När du tar dig genom lite tätare skog är det extra viktigt att vara noga med att hålla rätt riktning. Kompassen är en bra vän att hålla i handen.

Bli nu inte förskräkt av all grön färg. Du kommer också att springa en hel del i mycket fin terräng. Det kan också innebära en svårighet när det växlar mellan lättframkomligt och snabb terräng med god sikt och terräng med sämre sikt och framkomlighet.

Samlingen är klockan 18,00 och samlingsplatsen är utefter Åvavägen, närmare bestämt här. Klicka på här för karta.


MtbO

Har varit på SM i mountainbikeorientering i dag. Så här såg det ut.












Jodå!

Så e de...


Träning 7 juni

Det här är den tredje träningen av tre som har hållpunkter som tema. Förra veckan genomförde vi en träning där det fanns ett antal hållpunkter markerade på kartan. Meningen var att du skulle få hjälp av dem på väg mot kontrollerna. En del av dem var bra medan andra var mindre bra av olika anledningar.

Den här veckan ska du springa samma bana som i torsdags. Den här gången finns inga hållpunkter markerade. Du får alltså själv bestämma vilka hållpunkter du ska använda. Du kan välja samma som förra gången men du kan också välja andra som du tycker är bättre. Så här ser samma avsitt av banan ut den här veckan. Jämför med förra veckan.



Förra veckan tog vi tid med hjälp av SportIdent. Det kommer vi att göra den här veckan också. Du har alltså möjlighet att testa hur mycket snabbare du springer banan den här veckan. Det kan visa hur fort du egentligen kan springa. Målet är att komma så nära det optimala loppet som möjligt, det vill säga att springa lika snabbt som om banan var snitslad. Ta alltså med dig din SI-pinne.

Själklart är även du som inte var med förra veckan välkommen. Terrängen var jättefin med god sikt och många lättlöpta delar. Samlingen är vid Högstabanan klockan 18,00.

RSS 2.0