Alla kontroller på plats

Ja i alla fall nästan alla kontroller. Den enda kontroll som inte är klar är den sista kontrollen. Den ska vi fixa i morgon. Än så länge finns bara ett gammalt bildäck http://klart.blogg.se/2009/october/lugnet-fore-stormen.html med en snitsel på som visar var kontrollen ska vara. Men ute i skogen är allt i stort sätt klart. Två kontrollställningar behöver justeras lite och det ska sättas upp kontrollskärmar på några kontroller som ligger utmed stigarna. I övrigt är allt klart för tävling.



VIsst blir du sugen på att springa. I det här området kommer de flesta sträckor att gå fram. Det är fin terräng och det kommer att kunna gå fort, under förutsättning att inga bommar görs. Alla de gamla stigarna på det nya hygget är nu snitslade med små vimplar. Några av rishögarna som delvis låg på stigarna är flyttade så gott det går. För att vara ris var en del grenar ganska grova. Så här ser i alla fall snitslingen ut. Du kan läsa mer om det på www.25manna.nu



På tävlingsarenan blir fler och fler delar klara. Snart är det bara de tävlande som saknas. Nu på eftermiddagen har man märkt upp alla plaster för vindskydden på område B. Område A blev klart på förmiddagen. Andra jobb som gjorts är bland annat att förbereda för de olika fållorna på upploppets sista del.



Sporttältet, markan, toaletter, sekretariatet, avläsningen finns också på plats. Tälten för markan fick en lite annan lösning än det var tänkt från början. Redan i helgen sattes två förrådstält upp för att kunna förvara det livsmedel som ska säljas. Natten till onsdagen drog ett oväder fram med regn och hårda vindar. De två tälten stod inte kvar efter det. Ett låg hälvvägs upp på sporttältet och det andra låg ytterligare en bit bort. Båda sönderblåsta och de finns numera på tippen.



Kartplanket är också på plats. I morgon kommer alla kartorna att sättas upp. I den här änden kommer lag nummer 1 att ha sina kartor och längst bort lag nummer 352. Längst bort kan du skymta de blåvita markatälten, den stora vita sporttältet och lite till höger står måltribunen.

De sista dagarna har det varit många besökare här på bloggen. Jag har hittat länkar från en hel del föreningars egna sidor. Även från Finland och Norge har man hittat hit. Jag kommer att fortsätta skriva om 25-manna ett tag till. Det kommer att bli en del bilder från tävlingen, lite analyser av vägval och de olika sträckorna. Det kommer också att bli en liten utvärdering av tävlingen. Så småningom kommer kanske också lite bilder från terrängen efter tävlingen. Det finns alltså all anledning att hänga kvar här även efter 25-manna.

Efter tävlingen kommer vi att lägga ut banorna på Runoway. Det vore kul om du ritade in dina vägval. Då kan jag göra en bättre analys och du kan jämföra dina vägval med andra tävlande.


Kommentarer
Postat av: Mats Carlsvärd

Lägg inte ut på Runoway för snabbt bara. Det har hänt flera tidigare 25-manna. Det blir tokigt om det görs innan klubbarna har gjort justeringar i lagen.

2009-10-09 @ 01:13:00
URL: http://orienterarenmats.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0