De sista stegen ...

... är väldigt viktiga i höjdhopp. Det är de som avgör hur hoppet blir. En hoppare försöker göra på samma sätt gång efter gång. När hopparen har lämnat marken på sin väg över ribban är hoppet egentligen redan avslutat. Mycket avgörs i de sista stegen in mot ribban. När man tittar på höjdhopp blir det ganska tydligt när allt stämmer och när hopparen inte riktigt får till det. I dag har det varit tävling igen. Som tidigare i år var det lite blandad hoppning. Ibland riktigt bra hopp och ibland lite sämre hopp. Totalt sett var det ändå ett litet fall framåt. Tangerat årsbästa och klarad kvalgräns till SM, men ändå en bit kvar till personliga rekordet.





Här är två exempel. Det översta är första försöket på ingångshöjden 1,48. Överkroppen är vriden bort från ribban och en del kraf jobbar åt fel håll, åt sidan i stället för uppåt. Det blev en rivning. Den andra bilden är tredje försöket på 1,57. Det är inte helt bra men mer kraft riktas uppåt och då blir det ett helt annat lyft i hoppet. Höjden klarades med god marginal.



Näst helg är det dags för JSM i Malmö. Innan dess blir det två träningspass för att finslipa alla detaljer. Förhoppningsvis räcker det till för ytterligare lite högre höjder. Tyvärr blir det inga bilder från JSM eftersom jag inte kommer att vara med i Malmö. Jag kommer att vara höjdfunktionär vid en tävling i Stockholm i stället. Kanske blir det bilder därifrån i stället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0