Träning 1 september

Vi har haft tre teknikträning i fin terräng. Höstens fjärde träning blir inget undantag. Terrängen på torsdagens träning är för det mesta öppen och lätlöpt. Sikten är god. Det finns dock ett undantag. Alla banor utom den kortaste kommer att göra en liten sväng i brandområdet för den stora Tyrestabranden. Här är sikten mycket god men framkomligheten varierar från mycket god till mycket dålig. Om du läser kartan noga så kan du hitta en bra väg.

Temat för träningen är hållpunkter. För två veckor sen tränade vi också på att orientera med hjälp av hållpunkter. En hållpunkt är ett terrängföremål där du kan bestämma din position. Försök att välja ett terrängförmål som är så unikt som möjligt så att risken för förväxling blir så liten som möjligt. Du kan läsa mer i inlägget om träningen för två veckor sen.



Samling för träningen är utefter Åvavägen. Uppskattningsvis drygt sju kilometer in på Åvavägen från Dalarövägen räknat. Mer hjälp att hitta fram får du via länken http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?z=2&mp=%3Cpts%3E%3Cpt%20x%3D%221642142%22%20y%3D%226562620%22%20i%3D%22http%3A//www.hitta.se/images/point.png%22%3E%3Ct%3ESamling%20tr%E4ningen%20den%201%20september%3C/t%3E%3C/pt%3E%3C/pts%3E. Samåk gärna eftersom det är lite begränsat med parkeringsmöjligheter.

Solen är också viktig, eller i alla fall tidpunkten för solens nedgång. På torsdag går solen 19,52. Vi får alltså allt mindre tid i dagsljus. Se till att du startar i tid så att du hinner med den långa banan. Det är terrängen värd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0