Träning 28 maj

Även den här veckan är det SM-förberedelse som är temat för teknikträningen. I och med att tre av årets SM-tävling genomförs på Södertörn så har vi liknande, relevant, terräng på nära håll. Varje karta och terräng är ju i och för sig unik men genom att träna i liknande terräng kan man ändå förbereda sig bra. Terrängen den här veckan är relevant för alla tre tävlingar, det vill säga lång, medel och stafett. Oavsett vilken distans kommer du att möte liknande terräng. Utmaningarna ligger i att vara noga med kartläsningen, orientera i områden med lite sämre sikt, orientera i områden med många liknande detaljer där risken för förväxling är stor. Det kommer du att få möjlighet att prova på den här veckan. Den längsta banan kommer att kunna erbjuda allt. Väljer du en kortare bana så kanske du missar en del. Här är ett smakprov från två olika bandelar.
 
 
 
Kartan är lite äldre och är inte relevant för de kartor som kommer att användas i samband med SM. Det du ska fokusera på är orienteringstekniken och terrängen.
 
Samlingen är vid Riddartorp klockan 18:00. Det kommer att vara drygt 700 meter till startpunkten. Detta för att du snabbare ska komma ut i "rätt" terräng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0