Träning 1 mars
Samling i klubbstugan 18,00 och du springer ut tillsammans med andra så snart som möjligt. Enligt väderleksrapporterna så kommer det ingen mer snö och det ska bli lite varmare så den snö som ligger kommer nog att försvinna, i alla fall till en del.
Nästa vecka är det premiär för vårens poängorinetering. Det kommer att bli lite annorlunda jämfört med föregående år, men mer om det nästa vecka.
Elden
Vatten på lång tid
Världsrekord
Nu är det tyvärr så att jag själv inte varit inblandad annat än som åskådare. Men visst är det något speciellt med rekord. I går kväll var alla andra grenar slut. Det var bara en enda tävlande kvar på arenan. Den största delen av publiken var kvar i arenan. Och i andra försöket var det nya världsrekordet ett faktum. Nu fortsätter jakten på nästa rekord.
Lite mer värme ...
En annan ...
Träning 23 februari
Om ...
Jag ...
Vatten ...
Träning 16 februari
Svårt ljus
Ännu en dag i Sätrahallen. Kameran var med som vanligt. Det är alltid svårt att fotografera i Sätrahallen. Ljuset är inte helt enkelt för kameran att hantera. Jag försöker varje gång att ställa in vitbalansen manuellt. Viss gånger går det ganska bra men andra gånger är det svårare. Belysningen i hallen består av två olika sorterslampor med helt olika färtemperatur. I dag sken dessutom en stark sol in genom förnstret. På viss ställen i hallen dominerar en typ av ljus, på andra ställen ett annat och på ett tredje ställe är det en blandning. Därför kan färgnyanserna på fotografierna variera ganska mycket. I dag försökte jag mig på att ställa in färgtemperaturen manuellt. Färtemperaturen mäts i kelvingrader och på kameran jag har kan det ställas in. Eftersom jag inte har en aning om vilka värden som var bäst blev det till att chansa. Här är några av bilderna från i dag.
Det börjar närma sig ett bra resultat men jag får testa mer nästa gång. Resultatet i tävlingen blev ett nytt pers i längd med 6,11.
Stavhopp
Med och utan börda
Kricka (Anas crecce)
KRickan häckar över hela landet i alla slags sötvatten och den verkar vara något mer allmän i norr. Man uppskatar att det finns omkring 50 0000 par i Sverige.
Krickor flyttar till västra och sydvästra Europa från juli till november, och de första brukar återvända i slutet av mars. Några kan dock övervintra i södra Sverige.
Källa: Naturhistoriska riksmuseet
Googla på kricka och du får även recept på hur du kan tillaga den.
Vild, klantig eller bara otur?
Hakan fick en ny omgång när hon skulle hoppa fallskärm. I hennes rum fanns en loftsäng. Den kan man ju nyttja till lite olika saker. Hon frågade sin mamma om hon kunde få en plastpåse. Det fick hon med löfte om att inte dra den över huvudet. Nej, det skulle hon inte göra. Hon hade andra planer. Någon minut senar hördes ett brak från rummet. Försöket med fallskärmen lyckades inte. Däremot träffade hon ryggstödet på en stol med... Just det, hakan.
Bilden här ovanför är tagen några dagar efter att hon skulle kliva ut ur duschkabinen. När hon skulle sträcka sig efter handduken halkade hon och lyckades skrapa armen och sidan på kanten till insteget i kabinen. Hon var lika blå på andra ställen på kroppen.
Genom åren har det blivit ett och annat besök på akuten. Det har varit en spricka i foten efter att ha blivit trampad av en häst. En bruten arm efter att har cyklat bredvid en kamrat som sprang. Plötsligt krockade de. Hon har skadat foten ytterligare en gång när hon var på väg hem från skolan. Hon har brutit ett finger på väg hem från en filmkväll hos en kompis. Hjärnskakning med ambulansfärd finns också på meritlistan. Det finns säker fler skador som jag inte kommer ihåg just nu. En gång när hon kom till akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus sa sköterskan i inskrivningen; Hej Anna! Dig känner jag igen! Och det innan dottern hade hunnit fram till luckan.
I förra veckan var det dags igen. På ridskolan skulle man tolka efter häst med skidor och pulka. Skidor och skidor förresten. Skidorna var såna där miniskidor av plast som man spänner på fötterna med hjälp av några remmar. Skidorna på fötterna och sen sätter hästen av i galopp. Hög fart och härlig känsla tills hästen kommer till en nerförsbacke. Då glider skidorna snabbare än hästen galopperar. Hon väljer att släppa repet och försöker göra en stoppsladd. Miniskidorna har inte riktigt samma grepp som ett par carvingskidor. En asfalterad väg är ganska hård även om det ligger lite snö på den.
Ibland hämtar jag henne vid riskolan. I torsdags var en sån dag. Jag sitter i bilen och väntar på henne när jag ser henna komma haltande. Hon tar sig stönande in i bilen och börjar genast berätta om allt tolkande efter hästarna. Som avslutning kommer berättelsen om skidåkningen och vurpan och hur ont det gör. Men det var det värt, avslutar hon glatt. Här ovanför kan du se blåmärket som det såg ut fyra dagar efter vurpan.
Träning 9 februari
Trängsel
Enkelhet
är att förstå dess enkelhet