Träning 3 april

Så har då ljuset kommit och du slipper tänka på att lada lampan. Du kommer att klara dig i skogen fram till minst 19:30. Den här veckan är det dags för orienteringsintervaller. Totalt finns det åtta intervallsträckor eller fartsträckor om man vill. Varje sån sträcka innehåller en startpunkt och tre kontroller. Från den tredje kontrollen till nästa startpunkt är det en kortare transportsträcka. Tanken är att du ska springa fort på intervallsträckorna med de tre kontrollerna. Du måste dock anpassa farten så att du inte bommar. På den kortare transportsträckan joggar du i ett lite lugnare tempo. På nästa fartsträcka springer du fortare igen. Så här ser en del av banan ut.
 
 
Du väljer själv hur många av de åtta sträckorna du springer. Väljer du alla åtta blir det 7,0 kilometer. Två av fartsträckorna går i ett område som inte används så ofta för orientering. Det är området mellan gamla Nynäsvägen och järnvägen mellan Västerhaninge och Jordbro. Du kommer att passera under järnvägen i en tunnel. Det är absolut förbjudet att springa över eller längs med järnvägen och det är lika förbjudet att springa på gamla Nynäsvägen.
 
Samlingen är vid Jordbro gravfält, den norra delen. Här kan du se var samlingsplatsen ligger. Samlingstiden är 18:00 och du kan starta så snart du är redo.
 

Träning 27 mars

Det blir ljusare och vi är nu framme vid sista veckan med vintertid. Nästa vecka är det en hel timme mer ljus, men det tar vi då. Den här veckan är det dags för den fjärde och sista poängorienteringen. Liksom de tre första gångerna kommer delar av kartbilden att vara dold. Den här veckan handlar det kanske inte så mycket om i vilken ordning du tar kontrollerna. Det finns i och för sig ett antal alternativ. Nej, det handlar nog mer om att hålla sig i korridorerna, välja rätt korridor, bestämma sig för hur många kontroller du hinner med och vilken livlina du kan använda dig av.
 
Som vanligt finns det 18 kontroller att besöka. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller som möjligt. För varje kontroll du besöker får du 10 poäng och för varje minut du är ute längre än 60 minuter får du en poängs avdrag. Så här ser en liten del av banan ut.
 
 
Samlingen är klockan 18:00 och starten går så snart som möjligt. Det kommer fortfarande att vara mörkt under minst halva tiden, så du kommer att behöva lampan. Samlingsplatsen är Åbyskolan i Västerhaninge. Den ligger här.
 

Träning 20 mars

På torsdag är det dags för den tredje omgången av poängorientering. Liksom det två första gångerna kommer delar av kartbilden att vara dold. Frågan är bara på vilket sätt? Det finns 18 kontroller ute i skogen. Eftersom det fortfarande kommer att vara ganska mörkt är de märkta med reflexer. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller du hinner med. Varje kontroll är värd 10 poäng. Är du ute mer än 60 minuter får du en poängs avdrag för varje minut över 60 minuter du är ute. Så här ser en del av banan ut.
 
 
Samlingen är vid dammarna i Slätmossen. Det är exakt samma samlingsplats som första gången. Är du lite osäker så finns en karta här. Klockan 18:00 är det samling och starten går så snart som möjligt därefter. Solen går ner ungefär 18:00 så lite beroende på vädret kommer det att var lite ljust i början. Lampa kommer definitivt att behövas.
 

Träning 13 mars

Gårdagens guldyra gjorde att det här inlägget glömdes bort. Sammandrag och loppet i repris var ett måste. Grattis Helene!
 
Den här veckan fortsätter poängorienteringen med den andra delen. Förutsättningarna är desamma, det vill säga 18 kontroller i skogen som du tar i valfri ordning. Varje kontroll ger 10 poäng. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller som möjligt. För varje minut över 60 minuter får du en poängs avdrag. Så här ser en del av banan ut.
 
 
Liksom förra veckan kommer det att finnas fler utmaningar än att bara hitta kontrollerna. Förra veckan var delar av kartan täckt med vita fläckar som försvårade orienterandet. Detsamma gäller även den här veckan. De vita fläckarna är dock utformade på ett lite annat sätt.
 
Samlingen är klockan 18:00 vid Åbyskolan i Västerhaninge. Du hittar den här. Starten går så snart som möjligt.
 
 

Träning 6 mars

Efter en lång vinter är det nu dags för att dra igång teknikträningen igen. Ja, vintern har varit lika lång som vanligt om än inte lika hård. Det har varit fina förhållanden för att kunna orientera. Men som sagt så drar vi nu igång den organiserade teknikträningen. Som vanligt kommer det att vara poängorientering de fyra första gångerna. Det kommer att vara mörkt så du behöver pannlampa. Nu i vår kommer det att finns 18 kontroller i skogen. Kontrollerna är värda 10 poäng var. Det går alltså att få ihop till 180 poäng. Du får ta kontrollerna i vilken ordning du vill. Det kommer att vara gemensam start så det finns stora möjligheter att du kommer att se andra löpare i skogen. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller du hinner med. Är du ute mer än 60 minuter får du en poängs avdrag för varje minut din tid överskrider 60 minuter. Om två eller flera löpare har samlat lika många poäng är det den som har kortast löptid som placeras först. Här kan du se ett exempel på några av kontrollerna på torsdag.
 
 
Det kommer dock att finnas en del störande moment. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och kanske lite balanskonst, annars riskerar man att hamna i tomma intet. Men det fixar du lätt!
 
Samlingen är vid Slätmossen. Med hjälp av kartan här hittar du till exakt plats. Samlingen är klockan 18:00 och starten går så snart som möjligt. Glöm inte att ladda lampan.
 

RSS 2.0