Huvudbry

De senaste veckorna har jag suttit vid flera tillfällen och försökt hitta bra lösningar för banorna till nästa års SM långdistans. Jag vill utnyttja variationen i terrängen. Jag vill få till bra långsträckor med flera olika vägvalsalternativ. Jag vill bjuda på fina kartläsningssträckor. Det finns bra möjligheter att få till allt detta men utmaningen är att skapa en bra helhet. Jag har också tittat på olika möjligheter att sprida löparna för att så långt som möjligt förhindra samlöpning. När jag inte har suttit framför kartorna har jag ändå funderat på olika lösningar.
 
I söndags var jag ute i en helt annan skog för ett långpass. Plötsligt såg jag hur en möjlig lösning skulle kunna se ut. Nu i kväll har jag suttit och försökt skapa en lösning. Det var inte så enkelt som jag såg framför mig där ute i skogen. Men skam den som ger sig. Nu finns det ett bra alternativ som rymmer det mesta jag vill ha. Det är troligen inte den slutliga lösningen, men jag vet nu att det går. Det är den här utmaningen jag gillar med banläggning. Lösningen finns där, men det gäller att se den.
 
 

Spegling

 

Träning 6 november

Så är de då dags för den sista teknikträning för det här året och den sista omgången av poängorienteringen. Den här gången handlar det om att återvinna. Samlingen är vid klubbstugan och alla kontroller användes vid 25-manna för en knapp månad sen. Troligen finns det en del spår kvar i skogen så du kan ha nytta av eller bli förvirrad av. Du väljer själv. Förhoppningsvis blir det även lite klur hur du tar kontrollerna på bästa sätt. Några kontroller är ganska enkla medan några är riktigt svåra. Noggrann kartläsning är viktigt. Totalt finns det 15 kontroller. Varje kontroll är värd 10 poäng. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller som möjligt. För varje minut över 60 minuter du är ute får du en poängs avdrag. Här är tre av kontrollerna.
 
Samlingen är som sagt i klubbstugan klocka 18:00. Starten går så snart som möjligt efter det. Efter poängorienteringen blir det prisutdelning. De som samlat flest poäng får pris och så blir det pris till en hel del andra fina prestationer. Det finns alltså alla anledning att ladda lampan till på torsdag.

En höstdag i naturreservatet

Bilder från Sandemars naturreservat den 31 oktober 2014.
 
 
 
 

RSS 2.0