1978

Ännu ett år fyllt med minnen, äventyr och vardag. Precis som de flesta år alltså.
 
Stockholms DM i längdåkning flyttades till Falun. Orsak? Snöbrist i Stockholm. Själv fick jag aldrig åka på skidstadion i Falun. Orsak? En kraftigt stukad fot på idrotten i skolan dagarna innan avresan.
 
Mer idrottstävlingar, men vilken idrott? Jo, längdåkning i Stockholm. Snöbrist var ordet men på något sätt fick Mälarö SOK ihop tillräckligt med snömodd för en tävling.
 
25-manna avgjordes vid Rudan. Det här var första året som tävlingen avgjordes med parallella sträckor.
 
Ny och lite större bil i familjen,men fortfarande med packning på taket. Det här var den första bilen jag övningskörde.
 
Bilen tog oss bland annat till akvedukten i Håverud, Dalsland.
 
Vi kom också till de djupa skogarna i Tiveden.
 
Jag fick tillfälle att öva mitt ledarskap när Stockholms Idrottsförbund anordnade läger för barn från Brandbergen och Flemingsberg.
 
Ledare var jag även på det traditionella klubblägret på Muskö.

Roliga skyltar

 
 
Fast de kanske inte är så roliga om man kan färöiska.

Fällning

Det gäller att jobba hela vägen in i mål. På slutet kan det vara fällningen som avgör. I ett av försöksheaten på 60 meter vann tonåringen med en hundradel. Alla löparna var i mål inom 11 hundradelar. Nu räkte det ändå inte till att gå vidare till varken B-final eller A-final.
 
 
 

Flisan ...

... fick somna in i går. I drygt tolv år fanns hon i familjen. Hennes ena lunga hade helt slutat att fungera. Den andra lungan var mycket nedsatt. Hjärtat var påverkat och hon hade mycket vätska runt lungorna. In i det sista kom hon till oss för att få vara med, bli klappad. Då spann hon högt, precis som alltid.
 

1977

Semesterresa norrut. Jag vill minnas att det regnade en del och att familjen tröttnade på det blöta tältet och bodde en eller ett par nätter i en campingstuga i Östersund.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ytterligare ...

... några bilder från helgens friidrottstävlingar i Huddinge.
 
 
 
 
 
 
 
 

Inget darr på ribban

Men det brukar det ju inte vara när det gäller löpning över 400 meter. Inget nytt pers idag men helt OK tid ändå.
 

Hur mycket kan man riva ...

... utan att riva. Inomhussäsongen är igång. Tonåringen hoppade höjd idag. Två gånger hade han tur med tyngdlagen. Trots en rejäl kontakt med ribban som lyfte en drygcentimeter och landade nästan utanför hållarna på stolpen valde den att ligga kvar.
 
 
 
 
 

Frusen sluss

 
Trollhättan 2010

1976

Då såg orienteringsskärmarna ut på ett annat sätt.
 
 
Då var jag på mitt första Tiomila.
 
 
Då sprang jag mitt första O-Ringen.
 
 
Och julgranen såg ut ungefär som den brukar göra.
 

Fruset vatten


1975

Det var året då O-Ringen gick i Stockholm för första och hittills enda gången. Centrarorten var i Västerhaninge och Ribbyskolan. Invigningen hölls på grusplanen. De två kommande bilderna är från etapp 2 vid Ekeby. 20 år senare skulle SM klassisk distans gå i samma område och jag lägga banorna, men det är en helt annan historia.
 
 
 
 
Samma år blev den hembyggda båten klar. Slutmonteringen skedde i hemma i garaget. Sen sjösättning och ett antal turer i skärgården.
 
 
 
Semester i södra delarna av landet med den lilla röda bilen och låda på taket. Fullpackad var den.
 

Rester av en brygga


1974

Jag gick i femte klass och vi gjorde en skolresa till Island.
 
 
 
 
 
 

1973

Scanningen av gamla bilder fortsätter. För 1973 hittade jag bara en enda bild. Jag har inget minna av om jag bara tog en bild eller om det finns bilder från det året på annat håll. Vi får se om de dyker upp.
 
Den här igelkotten dök ialla fall upp hemma det året. Vi hade ofta igelkottar på besök. En gång många år senare såg vi en mamma med sju ungar. Jag tror att de ska finnas på bild, men än så länge har jag inte kommit dit.
 

Bylsjöringen

Ett litet fenomen uppstod på Bylsjön häromdagen. En kombination av milt väder, vind, is och vatten skapade ringen.
 
 

Slagsmål

När det vankades mat gick det lite het till i fågeldammen.
 
 
 
 
 
 
 
Medan andra tog det lungt.
 

1972

Första gången på Gotland. Mycket såg annorlunda ut. Gotlandsbåten hade till exempel fönster som gick att öppna och i Kneipbyn fanns i stort sätt bara Pippis hus och bil och lite andra saker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var på hela Gotland, från Hoburgen med dess gubbe till Fårösund med Bungemuseet. Dessutom kan man se Roma klosterruin på en av bilder och så lite camping i Ljugarn.

1971

Kodak Instamatic hette en av mina första kameror. Den hade kubblixt som man satte på kameran. och med den kunde man ta fyra bilder innan kuben var slut. Inställningsmöjligheterna var få. Trots det är bildkvaliteten förvånnansvärt bra. Jag har gjort en djupdykning i bildarkivet och börjat scanna gamla bilder. Det första året jag har bilder från är 1971. Jag sitter och tittar på gamla miljöer, bilar, kläder och annat från den tiden. Fast jag inte riktigt har insett det fullt ut börjar jag förstå att jag varit med ett tag.
 
Stockholm 1971
 
Veteranbilsrally och i bakgrunden Riksdagshuset. På den tiden kunde man köra bil i det som nu är en park. Polisen övervakar att allt går lugnt till.
 
 
Gammelmorfar och gammelmormor och en liten syster.

Vattendrag

 

RSS 2.0